Skip to content
Fotocredit: Van Woesik

Weekendkampje Junioren en Zeeverkenners Van Woesik

8 oktober 20222 minute read

Het is weer zaterdag. Hoera, we mogen naar scouting. Bijna 100 kinderen kijken er de hele week naar uit. De Bevers beginnen de dag met een echte zeilinstructie. Deze kids van 5, 6 en 7 jaar vliegen over het terrein en zien zichzelf al de wereld rond zeilen als ze groot zijn. De instructies worden afgewisseld met wel 10 verschillende kleine spellen. De Welpen zijn iets ouder, kunnen al wat meer leren en durven al veel op en rond het water. Vandaag doen ook zij veel spellen. Ja, het was daar één vrolijke bende op het mooie terrein van Scouting Van Woesik.

De Junioren en Zeeverkenners waren al vroeg op pad. Zij gingen genieten van een weekendkampje op de Kaag! Het zonnetje scheen en de wind was heerlijk. Wat was dat genieten voor deze jongeren van 10-15 jaar. Alle hoeken van de Kaag hebben zij gezien, een heel weekend lang. Heerlijk!! 

Bij de Junioren was het weekendkampje één groot feest! Hoe dat zo? Nou, bij aankomst op Feestonia maken zij kennis met Jarige Job. Deze is in een geweldige feeststemming. Maar dan komt Jarige Job erachter dat één van zijn cadeaus gestolen is. De Junioren helpen gedurende het hele weekend de detective om erachter te komen wie de dader is.

Tijdens een zeilspel komen de Junioren erachter dat er maar liefst vier verdachten zijn: Fieke Feest, de Kerstman, Cupido en de Koning van Feestonia. Met verschillende spellen verdienen de Junioren ondervragingen met deze vier verdachten. Uit de ondervragingen wordt een hoop duidelijk! Cupido heeft een relatie met Fieke Feest, maar Fieke heeft op het verjaardagsfeest meer oog voor Jarige Job.

De Kerstman is boos op Jarige Job omdat zijn rendieren niet welkom zijn. En de Koning hoopte dat het feest voor hem was, hij is tenslotte net gekroond tot de koning van Feestonia. ’s Avonds laten de Junioren alles rustig bezinken. Ze genieten van een kerstdiner, van verschillende renspelletjes en van een kampvuur met Weerwolven!  Op zondag wordt er opgeruimd en volgt de ontknoping. Wie is de dader?!

Lijkt scouting jou ook leuk, kom dan gerust een keer kijken! Informatie en foto’s vind je op www.vanwoesik.com of bel met Nadine (0639679262).

Tags

juniorenvan WoesikWassenaarWeekendkampZeeverkenners
Gerelateerde artikelen
Back To Top