Ga naar hoofdinhoud

Een gevecht op leven en dood in een Wassenaarse sloot (met video)

10 oktober 202253 second read

In de sloot aan het Weidepad vond enkele dagen geleden een gevecht op leven en dood plaats tussen twee zwanen. Het gevecht duurde minutenlang en eindigde erin, dat één van de zwanen voor dood werd achter gelaten door zijn aanvaller. 

Toen laatstgenoemde wegzwom, bleek het slachtoffer toch nog in leven te zijn en probeerde weg te zwemmen en op de kant te komen. Helaas lukte dat niet en de agressieve tegenstander kwam met opgestoken veren weer op het slachtoffer af.

Omstanders probeerden door te schreeuwen de agressieve zwaan tegen te houden. Dit zorgde ervoor, dat de achtervolger even was afgeleid en het slachtoffer verderop toch de kant op wist te komen om het vege lijf te redden. De zwaan is dankzij het ingrijpen van omstanders met de schrik vrij gekomen en is vervolgens in een andere sloot weggezwommen. 

Het spektakel ging met ongekend veel herrie en vleugel geklapper gepaard, waardoor vele buurtbewoners gealarmeerd werden. 

Een van de bewoners van het Van Polanenpark maakte een korte opname van het gevecht.

{youtube}/KTqGnEAicdo?list=PLrqTlyRKsReDLsZJXg3lEe-GI8cIucgS0{/youtube}

Tags

VideoWassenaarWeidepadZwanengevecht
Gerelateerde artikelen
Back To Top