Skip to content
Fotocredit: De 15 van Wassenaar

De Duinrell 15 van Wassenaar was groots!

12 oktober 20223 minute read

Afgelopen zondag stond Wassenaar in het teken van “De Duinrell 15 van Wassenaar”! In de vroege uurtjes begonnen de mannen van Blauw Zwart onder de bezielende leiding van Pieter Altorf met de voorbereidingen op het terrein. Naast de startboog werden podiums opgebouwd, hekken geplaatst en werd alles klaargemaakt voor de ontvangst van honderden lopers.

Drie route teams gingen de weg op en hingen overal waar nodig waarschuwingsborden en bewegwijzering op en plaatsten dranghekken rond het parcours. Vanaf het middaguur staken vrijwilligers uit het hele dorp Op Blauw-Zwart de handen uit de mouwen om de laatste startnummers uit te reiken en kleding in te nemen.

Voor de eerste keer liepen wandelaars “De 15”. Ze vertrokken al om 12 uur in tegengestelde richting, zodat ze rond 14.45 in de Paauw de hardlopers tegemoet zouden lopen.  Rond één uur verschenen de eerste hardlopers, oude bekenden en nieuwe gezichten, wat praten, wat warming up met rondjes rond het veld. Iets voor 14.30 gaf burgemeester Leendert de Lange een prachtige toespraak en werden de lopers ‘weggeschoten’ voor een prachtige run! De route was grotendeels afgezet, de verkeersvrijwilligers stonden op hun positie en de waterposten waren bemand. 

Politie, EHBO-ers en de veegfietsers bleven de gehele route in de nabijheid van de lopers, die genietend van alle aandacht langs de route, hun “De 15” vol enthousiasme liepen. Kort na de start van de renners kwamen de eerste wandelaars, met een grote glimlach op hun gezicht, al binnen van hun 15 kilometer. Maar de eerste lopers waren ook snel terug! Ongelooflijk dat Erik Sparreboom binnen een schamele 52 minuten als eerste over de finishlijn rende. Wat een tijd, wat een prestatie! Nummers 2 en 3 op De 15 waren Erik Scheers en Wassenaarder Jan Komen op 54 en 56 minuten. Snelste vrouw was Florence Estublier, die ook binnen het uur finishte. Caroline Devitte en Florine van den Neste liepen 1.02 en 1.03. Op de 7,5 km was Pepijn Bomas al in 27 minuten binnen en deed Emilie Veldhuizen er 36 minuten over. 

Op het terras had de band GRIND al letterlijk en figuurlijk de toon gezet. Foodtrucks met wraps van Bash, pannenkoeken van Lottie en smoothies van Aerofit werden met veel smaak afgenomen. Nadat de laatste loper binnen kwam, begon de prijsuitreiking: Om half vijf werden de winnaars in het zonnetje gezet, maar ook de langzaamste lopers werden gehuldigd met prachtige schildpadknuffels. 

De lopers liepen niet alleen voor zichzelf, want Spelenderwijs in Wassenaar en Running Blind konden beide een cheque van ruim € 2.500,- in ontvangst nemen. Hapjes, drankjes werden met smaak genuttigd en zelfs de beentjes gingen van de vloer! Het was een geweldige 8e editie van “De Duinrell 15 van Wassenaar”! Op www.de15vanwassenaar.nl is volop beeld van het evenement te bekijken. 

Tags

De 15 van WassenaarDoneeractieHardlopenVerslagWandelenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top