Fotocredit: Coos Hulscher

Blauw-Zwart heeft genoeg aan 1 helft

14 oktober 20223 minute read

Onder de stralen van een vriendelijke herfstzon heeft Blauw-Zwart weer 3 punten aan het totaal kunnen toevoegen. Na een prima 1e en een matige 2e helft werd Stompwijk eenvoudig op een 4-2 nederlaag getrakteerd. Een prima resultaat, maar het vertoond spel na rust zal trainer Campfens tot nadenken hebben gestemd.

De Lagerberg Verhuisgroep formatie ging flitsend van start. Nagenoeg direct na de aftrap dwong Dunke Lagerberg keeper Van Leeuwen met een hard afstandsschot tot een moeizame redding. Even later een pegel van Iliass Assabban die tot een corner leidde. De toon was gezet en de Blauwen bleven de aanval zoeken. In de 17e minuut werd Dunke diep aangespeeld en binnen het  strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Coenraads aarzelde niet en legde de bal op de penaltystip. Iliass nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde de keeper naar rechts en de bal naar links: 1-0.

De thuisclub bleef aandringen en Stompwijk kon daar bijna niets tegenover stellen. De 2-0 was een logisch gevolg van de Blauwe overmacht. Iliass ranselde de bal op de lat en in de rebound was het Bastiaan Hendriksen die de bal binnen schoot. Vlak voor rust was het weer de ongrijpbare Ilias die Kaj Kronenburg een niet te missen kans bood: 3-0.

Na de pauze kon Stompwijk na een onoplettend moment in de Blauw-Zwartverdediging de stand een dragelijker aanzien geven: 3-1. Het leek wel of dit doelpunt, en de gedwongen wissel van de geblesseerde spelmaker Kim Theil voor Gijs van Ede, een verlammende uitwerking op de Blauwen had, want het voetbal zakte met de minuut naar een bedenkelijk niveau. Passes kwamen niet aan, er werd veel balverlies geleden en een fatsoenlijke aanval leek een onbereikbaar fenomeen te zijn. Gelukkig kom Stompwijk hier niet veel beters tegenover stellen, waardoor de voorsprong niet echt in gevaar kwam.

Vanaf de 80e minuut herpakte de Lagerberg Verhuisgroep brigade zich enigszins, maar het mooie voetbal van de eerste helft was verdwenen. Toch wist de ploeg nog eenmaal te  scoren. Na een flitsende aanval die eindigde in een combinatie tussen Bram Smit en Bastiaan, was het de laatste die de wedstrijd definitief in het slot gooide (4-1).
Het doelpunt dat Stompwijk in de blessure tijd maakte was alleen van belang voor het scorebord en de statistieken.

Volgende week de uitwedstrijd tegen vv Koudekerk. Willen de Blauwen hun ongeslagen status behouden, dan zal er 2x 45 minuten goed gevoetbald moeten worden.