Skip to content

Wassenaarse VVD voor veiligheid, handhaving en aanpak van overlast

14 oktober 20223 minute read

De Wassenaarse VVD vraagt aandacht voor handhaving en aanpak van overlast. Bijvoorbeeld met snelheidscontroles en een ondermijningsregisseur. Zo vergroten we de veiligheid in Wassenaar.  Vorige week gaven de politie en de brandweer presentaties over het veiligheidsbeleid en de rampenbestrijding & crisisbeheersing.  Zij werken in regionaal verband in de Veiligheidsregio Haaglanden. 

Fractievoorzitter Gerbrand Nijman: “De Wassenaarse VVD is dankbaar en trots op het goede werk dat onze lokale helden van de brandweer en politie dag in dag uit voor ons doen. Het is van groot belang dat we onze eigen brandweerkazerne en ons eigen politiebureau behouden. De Wassenaarse VVD zal zich hier hard voor blijven maken. “

De VVD heeft aandacht gevraagd, in het kader van de verkeersveiligheid in ons dorp, voor meer handhaving. Op snelheid maar ook op geluid. Zo willen we meer beleid over snelheidscontroles zien. Daarnaast willen we aandacht voor het aanpakken van geluidsoverlast door o.a. verkeer. We wonen in een druk stuk Nederland en we moeten hier met zijn allen samenleven, met de nadruk op samen. 

Een ander belangrijk thema is ondermijning: zoals u in het coalitieakkoord kunt lezen willen we de ondermijningsregisseur permanent maken. Georganiseerde criminaliteit moet ook in Wassenaar keihard en met alle middelen worden bestreden, ter bescherming van alle Wassenaarders. 

Wees u bewust van de gevaren die er ook voor u op de loer liggen. De politie geeft ook voorlichting over hoe u kunt voorkomen slachtoffer te worden. Zo hanteren ze de wet van NOOIT, met onder andere tips als “open NOOIT zomaar een link in een email, sms of whatsapp”, “geef NOOIT uw pincode aan iemand”. 

We willen dat er voldoende aandacht blijft voor zogenaamde kleine criminaliteit. Die kan namelijk hele grote impact hebben op het gevoel van veiligheid bij Wassenaarders. Snel en adequaat opereren is dan van belang. Vandaar ook het belang dat de Wassenaarse VVD hecht aan het behouden van ons eigen politiebureau met korte aanrijtijden in ons langgerekte dorp. 

Nu de dagen weer korter worden is extra waakzaamheid, ook van u, nodig. Inbrekers slaan weer meer toe, nu we allemaal weer op pad zijn en gelukkig niet meer in een lockdown noodgedwongen thuis zitten. De politie benadrukt 112 te bellen als u het niet vertrouwt.

De Wassenaarse VVD voor een veilig en bijzonder mooi Wassenaar. 

Heeft u vragen of opmerkingen neemt u dan contact op met onze fractievoorzitter, Gerbrand Nijman,gnijman@wassenaar.nl

IMG 6430vvdbrandweer

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top