Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Gemeente pakt onveilige verkeerssituatie Stadhoudersplein aan

15 oktober 202245 second read

Op 7 juni 2022 publiceerden wij een artikel met video over de onveilige verkeerssituatie aan het Stadhoudersplein.  Auto’s sloegen links af om te parkeren in de parkeerhavens in de plaats van eerst om de rotonde heen te rijden. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie voor het tegemoetkomende verkeer en de fietsers op de fietsstrook. Wij suggereerden dat het verlengen van de vluchtheuvel het linksaf slaan kan worden voorkomen.

Hoofd handhaving van de gemeente deelde ons op 11 juni mede, dat de situatie zou worden aangepakt en er werd gedacht over het plaatsen van zogenaamde ‘biggenruggen’. Deze zouden alleen terreinwagens niet kunnen tegenhouden. 

In de afgelopen week heeft de gemeente de situatie inderdaad aangepakt. Niet met de genoemde ‘biggenruggen’, maar men heeft toch gekozen voor een verlenging van de vluchtheuvel. Het is verheugend, dat de gemeente op deze onveilige situatie actie heeft ondernomen. Zo is Wassenaar weer een stukje veiliger geworden.

stadhoudersplein aanpassingjpg

Tags

Onveilige situatieStadhouderspleinVerbeteringVerkeersveiligheidWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top