Skip to content
Fotocredit: PR

Kieviten Dames O25 pakt koppositie

17 oktober 20222 minute read

Afgelopen zondag stond voor de Kieviten dames o25 een ware kraker op het programma. Als er van koploper Roomburg zou worden gewonnen zouden zij de eerste plaats van hen overnemen. 

De Wassenaarse dames begonnen wat zwak aan de wedstrijd, en lieten zich overrompelen door de Leidenaren. Al snel keken ze tegen een 0-2 achterstand aan. In het tweede kwart kreeg Kieviten weer wat meer grip op de wedstrijd en creëerden zij steeds meer kansen. Helaas gingen deze er net niet in. Het was Lisa Wyrdeman die scoorde uit een rebound van de strafcorner en het eerste punt voor de Wassenaarders op het scorebord zette. 

Na rust leek het wel of er een geheel ander team op het veld stond. De dames van Kieviten vochten voor elke bal en lieten zich niet zomaar wegzetten. De verdediging stond als een huis, het middenveld combineerde erop los en de voorhoede wist het goal meermaals te vinden. De peptalk van coach Menno de Groot heeft zijn werk gedaan. Achter elkaar scoorden Lisa, Demi Schellings en Romy Tacx en stond er na het derde kwart een mooie 4-2 op het scorebord. 

Voor de Rickies Feest/Sjiek Haarsalon formatie was een 4-2 stand echter niet genoeg. Ook in het laatste kwart lieten de Wassenaarders weer een aantal flitsende aanvallen zien. Lisa onderschepte de bal en na een mooie solo tekende zij voor haar derde goal van de dag. Daarna was het Romy die met een prachtig uitgespeelde strafcorner voor de 6-2 tekende. De dames uit Leiden hadden niets meer in te brengen.

Na alweer een mooi uitgespeelde corner hield de verdedigster van Roomburg de bal met haar lichaam tegen. De scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Sabrina Everard bleef koel en pushte de bal feilloos binnen. 

Tegen het einde van de wedstrijd kregen de dames van Kieviten nog een strafcorner. Na een aantal reddingen van de keepster van Roomburg en wat chaos voor de goal kwam de bal bij Romy terecht. Zij aarzelde geen moment en schoot hard vanaf kopcirkel de 8-2 binnen. 

Door de winst bezetten de dames 025 van Kieviten momenteel de koppositie. Met 32 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen uit 6 wedstrijden staan zij er geweldig voor. Op 6 november spelen zij hun volgende wedstrijd tegen de Rotterdamse dames van Victoria. Support kunnen de dames gebruiken!

Tags

DamesO25HockeyKievitenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top