Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Groene Paauw viert uitgesteld lustrum met uitreiking groenprijs

18 oktober 20222 minute read

Op dinsdag 4 oktober werd de winnaar van de Groene Paauw 2020 bekend gemaakt. De genomineerde initiatiefnemers van adoptiegroen projecten kwamen op dinsdagavond bij elkaar in Raadhuis De Paauw. Wethouder Van Sloten reikte de Groene Paauw uit aan de Bewonersvereniging De Kieviet voor hun inspanningen voor de renovatie en onderhoud van het Wilhelminaplein.

De Groene Paauw wordt jaarlijks uitgereikt aan die inwoner, vereniging of organisatie die zich vrijwillig verdienstelijk maakt voor het beste en mooiste gemeenschappelijk groen in de nabije woonomgeving. De jury let bij de beoordeling op de staat van het onderhoud en de creativiteit van het ontwerp. Een ander belangrijk criterium is of en hoe buurtbewoners zijn betrokken bij deze groenprojecten in de openbare ruimte. 

Vanwege coronamaatregelen kon de uitreiking van de Groene Paauw in 2020 niet plaatsvinden. Nu twee jaar later vond de uitreiking van de Groene Paauw voor de 5de keer plaats. Een lustrum voor deze gewaardeerde Wassenaarse groenprijs.

Genomineerden
De voorzitter van de Groene Paauw, Bert Doorn, gaf een korte terugblik op het bezoek en de beoordeling van de verschillende projecten door de jury. Andere genomineerde projecten waren: de berm Raaphorstlaan, de Pluktuin Wilhelminaplein, het plantsoen Dr. Duetzlaan, de Wijktuin Deijlerhuis, de tuin van Manu, de Muizentuin en de boomspiegels aan de Strandwal, Ontmoetingstuin Sophiekehuis en de Boomspiegels Lange Kerkdam.

Winnaar Groene Paauw en aanmoedigingsprijzen
Tenslotte maakte juryvoorzitter Bert Doorn de winnaar bekend. “De juryleden hebben de tuinen bezocht, en na uitvoerig beraad is besloten de Pluktuin Wilhelminaplein met de Groene Paauw te bekronen. Bij het laatste bezoek van de jury aan deze in volle bloei staande pluktuin spatte niet alleen de regen maar ook het enthousiasme van de deelnemende bewoners af. Naast deze prachtige tuin heeft dit enthousiasme geleid tot weer andere groenactiviteiten in de wijk.

In twee boekjes onder de bezielende leiding van Anneke Huitink tot stand gekomen, wordt uitgebreid ingegaan op de hoge kwaliteit van het groen in de Kieviet. Ontwerp, onderhoud en inzet, en een groen netwerk in de buurt, verdienen deze hoogste Wassenaarse groenonderscheiding”.

De initiatieven Ontmoetingstuin Sophiekehuis en de boomspiegels Lange Kerkdam ontvingen de aanmoedigingsprijs. De jury bedankte alle initiatiefnemers en moedigde hen aan zo door te gaan. 

Tags

Bewonersvereniging De KievietGroene PaauwGroenprijsLustrumUitgestelde uitreikingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top