Skip to content
Fotocredit: WZK Tri-Team

Tri-Team beleeft topdag in Amsterdam

18 oktober 20223 minute read

Zondag 16 oktober 2022 was voor veel leden van het WZK Tri-Team een dag die 3 maanden geleden met rood omcirkeld werd in de agenda. In Amsterdam stond op die datum de marathon op het programma. Om 09:00uur klonk in het Olympisch stadion het startschot voor de toplopers, gevolgd door de recreanten op weg voor hun tocht over 42.195 meter. Daphne den Edel en Marchel den Haan beleefden hun debuut terwijl Andy Heathon, Maarten Bosch en Pieter den Edel ervaren rotten zijn op dit onderdeel.

Onder mooie loopomstandigheden ging de tocht langs de Amstel richting Ouderkerk aan de Amstel waar er gekeerd werd, terug naar de hoofdstad. Monique Bos en Diana Theil waren ook naar Amsterdam gekomen om met de fiets kriskras langs het parcours te rijden en hun loopmaatjes aan te moedigen, een geste waar menig loper blij mee was want de marathon is en blijft een zware opgave en dan doet support je goed! De lopers kwamen via het Vondelpark weer bij het Olympisch stadion uit om daar, toegejuicht door duizenden toeschouwers, te finishen.  

Voor Daphne en Marchel zat hun eerste marathon erop, een prestatie van formaat! Tijdens de marathon vond er ook nog een 8 km loop plaats waar Benjamin Levi aan meedeed. De man met de turbo in zijn benen zette een mooie tijd neer en was hier zeer over te spreken. Om 13:00uur startte er nog een afstand, te weten de halve marathon. Tineke en Alise de Groot en Aniek Honsbeek  namen hier aan deel. Tineke is een van de meest ervaren loopsters van het Tri-Team. Haar dochter Alise deed voor het eerst mee aan een halve marathon.

Moeder en dochter kwamen stralend onder het finish doek door na een schitterende ronde langs alle highlights van de hoofdstad. Voor Aniek zijn dit soort afstanden vaak een training, zo ook deze keer want de Berenloop op Terschelling is het doel waar ze voor aan het trainen is. Zaterdag liep Roald van Borsselen de Indian Summer Trail In Drenthe. Een prachtige tocht van 50 km door de natuur en na in september de Jungfrau marathon te hebben gelopen mag ook deze Ultra loop op zijn palmares worden bijgeschreven.

Kortom, alleen maar mooie prestaties dit weekend. Wilt u ook een keer meetrainen? Kijk dan snel op onze site www.tri-team.nl en doe gezellig mee tijdens een proeftraining. Tot snel!

Op de foto staat Monique Bos die Marchel den Haan support op weg naar de finish. 

amsterdammarathon

Tags

HardlopenMarathon AmsterdamVerslagWassenaarWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top