Fotocredit: Coos Hubscher

Blauw-Zwart wint ternauwernood na vele kansen

21 oktober 20223 minute read

Blauw-Zwart startte de wedstrijd zonder de geblesseerde Kim Theil, met Gijs van Ede daarvoor in de basis. Verder was de Lagerberg Verhuisgroep brigade ongewijzigd ten opzicht van de vorige wedstrijden. “Never change a winning team” zal trainer/coach Alan Campfens gedacht hebben. Uitslag 0-1.

Koudekerk, 7e op de ranglijst met 1 punt minder dan Blauw-Zwart, trok al ras ten aanval, hanteerde de lange bal die deskundig werd onderschept door Dunke,  die met een ziedend schot probeerde de keeper van Koudekerk te verschalken. De toon was gezet. Althans dat hoopten de meegereisde Blauw-Zwart supporters, al zo verwend in de drie voorgaande wedstrijden.

De verdediging onder aanvoering van Ali stond weer als een huis, maar de passing was duidelijk minder van de Blauwen, zodat Koudekerk zich toch regelmatig ruim op de helft van Blauw-Zwart kon vertonen. Maar het Blauw-Zwart middenveld assisteerde veelvuldig onder aanvoering van Kaj, Dunke  en Gijs. Daaruit ontstond regelmatig een counter waar de snelle Blauw-Zwart buitenspelers Bram en Iliass en de hardwerkende spits Bastiaan van konden profiteren. De kansen konden niet uitblijven. Iliass kon vanuit een scrimmage wel 3 keer inschieten, maar vond de keeper van Koudekerk miraculeus op zijn weg. Eind eerste helft kreeg Koudekerk nog wat kansen, maar het kon geen vuist maken

Na de  rust, ingegaan met een brilstand en geen wissels, kon je zien dat de Lagerberg Verhuisgroep groep al veel had gegeven,  zoals ook het team van Koudekerk, waardoor  er meer overtredingen werden gemaakt met wat gele kaarten tot gevolg aan beide kanten. Iliass herpakte zich en na 2 doelrijpe kansen bemachtigde hij de bal voor de zoveelste keer en wist hem scherp voor te zetten waar hij door Bram vakkundig werd ingeschoten: 0-1.

De angst met zo’n kleine voorsprong verspreidde zich over de Blauw-Zwart spelers, wat tot gevolg had dat de achterhoede niet adequaat meer aansloot en er grote gaten vielen op het middenveld, ondanks de aanwijzingen vanaf de trainersbank.

Zelfs door een aantal wissels vanaf de Blauw-Zwart bank;  Xander voor Tommy, Frank voor Gijs en Ralph voor de vermoeide Iliass, kon het tij niet gekeerd worden.
Daar kwam bij dat de bekwaam leidende scheidsrechter Van Ekelenburg wel erg lang, vanwege blessures, liet doorspelen waarin zich nog twee dotten van kansen voordeden, Ralph stond oog in oog met de keeper, maar schoot gehaast over en de spits van Koudekerk nam de bal op zijn slof die uiteen spatte boven op de lat van Blauw-Zwart’s uitmuntende keeper Danny.