Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD: Dr. Mansveltkade wordt veiliger

21 oktober 20222 minute read

De fietsroute op de Dr. Mansveltkade wordt aangepakt, zodat die veiliger wordt. De motie van de Wassenaarse VVD en Lokaal Wassenaar hierover werd breed gesteund door de Wassenaarse Gemeenteraad. Het plan om deze belangrijke route naar sportverenigingen veiliger te maken wordt uiterlijk in 2024 uitgevoerd.

IMG 6555“Goed nieuws,” vindt Charlotte Rogge, raadslid en woordvoerder Verkeer voor de Wassenaarse VVD. Zij nam het initiatief voor deze motie samen met Jeroen Gankema en vond hiervoor steun bij alle andere partijen. Charlotte: “In het verkeersplan zijn meerdere projecten opgenomen waarmee de verkeersveiligheid wordt vergroot, bijvoorbeeld rondom scholen. De fietsveiligheid rondom sportverenigingen en de muziekschool ontbrak nog, terwijl dat óók een omgeving is die veilig moet zijn voor kinderen.”

Omdat DUNEA in 2024 werkzaamheden aan de waterleiding heeft gepland, wordt gekeken of dit samen kan vallen met de werkzaamheden om de Dr. Mansveltkade veiliger te maken. Charlotte: “Dan hoeft de straat niet twee keer open, dat is fijner voor de omwonenden en scheelt in de kosten.” Naar aanleiding van de motie zal het College overigens nog wel in gesprek moeten gaan met DUNEA, om te kijken of de werkzaamheden naar voren kunnen worden gehaald.

Naast het verkeersplan, was ook het parkeerbeleid een belangrijk onderwerp op de Raadsagenda. De Wassenaarse VVD diende samen met onder meer het CDA een amendement in om parkeren in ons dorpscentrum gratis te houden. “We moeten de economie en bedrijvigheid in ons centrum ondersteunen waar we kunnen,” aldus Charlotte. “Daarbij moeten we het zo makkelijk mogelijk maken voor onze inwoners en bezoekers om HIER hun inkopen te doen, in plaats van in de mall om de hoek of online.” Extra kosten of gedoe met een parkeerapp horen daar wat de VVD betreft niet bij. Ook het amendement werd aangenomen.

Al met al was het een vruchtbare Raadsvergadering, met goede interactie en samenwerking, zo concludeerde ook de burgemeester. De VVD is in ieder geval zeer tevreden met het resultaat: een veilige route naar de sportverenigingen en gratis parkeren in het centrum. Zo blijft Wassenaar goed en wordt het beter.
Heb je vragen/opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur dan een mail aan Charlotte Rogge, via crogge@wassenaar.nl.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top