Skip to content

Adam & Eva 2.0: een scheppingsverhaal vol verwondering en humor

25 oktober 20222 minute read

Wat als niet God verantwoordelijk is voor De Schepping van aarde en mens en de natuurwetenschappelijke evolutietheorie van Charles Darwin evenmin standhoudt, maar twee ruimtewezens min of meer uit verveling een nieuwe planeet en zijn bewoners creëren?

De ludieke opvatting van schrijver, regisseur en acteur Haye van der Heyden (o.a. In de Vlaamsche pot, Kees & Co) over het aloude scheppingsverhaal resulteert in de toneelvoorstelling Adam & Eva 2.0, die op 6 november te zien is in Theater Warenar. Een in menig opzicht unieke productie, al is het alleen maar omdat acteurs Ellen Pieters en Han Oldigs, in het dagelijks leven een paar, voor het eerst getweeën op het podium staan. Beiden ontmoetten elkaar 22 jaar geleden ,,En sindsdien zijn we onafscheidelijk.”

Han Oldigs en Ellen Pieters gelden als twee grote komische en gelauwerde talenten binnen de vaderlandse theaterwereld. Beiden hebben vele tientallen producties – toneel, musical, tv, film – op hun naam staan. Ellen Pieters onder meer de succesmusical, Adèle, Conny, Jasperina en onlangs in het musicalsucces Rocky Horror Show. Han Oldigs werd in 2018 onderscheiden met een Musical Award voor zijn rol van Alfred P. Doolittle in My Fair Lady, was te zien in The Full Monty, en bij het RO Theater (Hamlet, Snorro). Recent speelde hij de rol van Isidor Straus in de met vele onderscheidingen bekroonde musical Titanic. 

Nu kruipt het tweetal in de huid van twee ‘entiteiten’, onbestemde ruimtewezens die een nieuwe planeet in ons zonnestelsel willen scheppen. Of zoals de auteur zegt: ,,Na crises begint er vaak een nieuwe soort wereld, zo voelt het voor velen. Maar hoe is de oude eigenlijk destijds ontstaan? God of Darwin? Of was er iets anders aan de hand. Misschien is de aarde wel geschapen door wezens van een andere planeet. Het publiek krijgt daar antwoord op – komisch, ontroerend en wonderbaarlijk.”

Het geeft dus ‘een frisse blik’ op het ontstaan van de aarde, het planten- en dierenrijk en natuurlijk de heerszuchtige en zelfbenoemde hoofdbewoner, de mens. Pieters: ,,Nee, ik word niet uit de rib van Adam gecreëerd. Wij maken, eenmaal op de wereld aarde die wij zelf hebben geschapen, onszelf. Het publiek is getuige van dat proces. En dat leidt tot verbazing, verrassing en verbijstering. En komische situaties.”

Adam & Eva 2.0 – zondag 6 november 2022 om 20.15 uur – Theater Warenar 

kaarten www.warenar.nl/programma-22-23

Theaterkassa maandag en woensdag 10.00 – 14.00 uur | 070 511 8382

Tags

Adam & Eva 2.0Theater WarenarVoorstellingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top