Skip to content
Parkeerplek aan de Menkenlaan. Fotocredit: Opsporing Verzocht/Google Streetview

Opsporing Verzocht: Getuigenoproep rond overval bij 72-jarige bewoonster (met video)

26 oktober 20222 minute read

Op maandagochtend 24 oktober 2022 drongen drie mannen het huis binnen van een 72-jarige inwoonster van Wassenaar. De drie schilders die er toevallig aan het werk waren, werden net als mevrouw vastgebonden en het is hún bedrijfsbus waarmee de daders vertrokken.

De overvallers kwamen rond 09.00 uur aan bij de woning aan de Konijnenlaan en zouden zo’n twintig minuten binnen blijven. Bij het doorzoeken van de woning maakten ze onder meer een aantal sieraden buit.

N44 richting Den Haag
De bus van het schildersbedrijf is achtergelaten op een parkeerplek aan de Menkenlaan. Vermoedelijk zijn de overvallers daar in een klein model personenauto gestapt; waarschijnlijk een donkerkleurige hatchback. De politie denkt dat ze daarmee de N44 op zijn gereden in de richting van Den Haag.
Dat laatste is ongebruikelijk op die plek. De mannen zouden rechtsaf een weg in zijn gereden die normaal gesproken doodlopend is, maar waar op dat moment een hekwerk open stond. Vervolgens moeten ze dan over een berm en een fietspad hebben gereden om op de N44 te komen.


Getuigenoproep

De politie komt heel graag in contact met getuigen die mogelijk de overvallers hebben gezien. Alle drie de mannen waren geheel in het zwart gekleed. Beschikt u over camera- of dashcambeelden waar zij mogelijk op kunnen staan, hoort de politie heel graag van u.

Ook de kleine, donkerkleurige vluchtauto is een belangrijk aanknopingspunt. Die heeft in elk geval die ochtend van 24 oktober, en mogelijk al eerder, daar aan de Menkenlaan gestaan. Heeft u die auto gezien, mogelijk in combinatie met de verdachten, geef het alstublieft door.

Geef uw tip door
Het drietal is vermoedelijk van de Menkenlaan naar de Konijnenlaan gelopen, waar ze tegen 09.00 uur aankwamen. Heeft u ze daarbij gezien, of ná de overval met de schilderbus of de donkerkleurige hatchback, neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Bron: Opsporing Verzocht

{youtube}/lnwr7Oo5eAI{/youtube}

Tags

Geef uw tip doorGetuigenoproepKonijnenlaanOpsporing VerzochtWassenaarWoningoverval
Gerelateerde artikelen
Back To Top