Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: SV Wassenaar

Grote opkomst bij 1e ronde Open Schaakkampioenschap Wassenaar

27 oktober 20223 minute read

Maar liefst 34 schakers hadden zich aangemeld voor het 5e OKW en op 24 oktober namen er 26 mensen plaats achter de borden. Na een openingswoordje van de voorzitter, Joop Beijersbergen, konden de klokken in werking worden gesteld.

Een van de favorieten voor de eindzege, Arno Luinenburg kreeg het aan de stok met Raúl Segura Navarro. In een rustig tempo ontwikkelde deze partij zich. Hugo Quaak en Jaco Arkesteijn maakten er een partij met strijd op beide vleugels van. Michaël Claushuis kreeg Koos van Holten tegenover zich, en Danny Lim speelde tegen Gerard van der Born. Deze zette al snel een aanval in tegen de witte koning. Tomas Scholtus speelde tegen Artur Margaryan en verloor al snel zijn dame; de eerste overwinning was gevallen. Luc Brauckmann ging gelijk op in zijn partij met Ike Tjin A Lien.

Peter Okker kreeg een felle Marianna tegenover zich, terwijl Ankie Erwich lang gelijk op ging met Ronald van Vleuten. Eric Idema won al snel een pion van Gabor Ellman, maar er was nog niets beslist. Pierre Coste bouwde een rustige stelling op tegen Hany Hassan. Dat was niet het geval bij Milan Koning die Richard Zonneveld direct het vuur aan de schenen legde. De 7-jarige Aren Margaryan speelde een goed partij tegen Zeyd Elouaer. Tot slot, Henry Pierre Sarr; hij speelde tegen Ishak Zwartenberg. Na de openingsfase begonnen in het middenspel de beslissingen te vallen. Richard kon het niet bolwerken tegen Milan en verloor. Ishak offerde in een onoverzichtelijke stelling een volle loper tegen Henry Pierre, hetgeen tot een mooi mat leidde.

Koos ging tegen Michaël in de fout en stond uiteindelijk een volle dame achter. De stelling van de jonge Aren verdiende de voorkeur, maar in de slotstelling besloten de matadors tot remise. Een mooie prestatie van Aren! Hoewel Marianna bij haar aanval een stuk had verloren, leken er nog kansen te liggen, maar Peter was op zijn hoede en won de partij. De aanval van Gerard op de koningsvleugel liep dood en Danny viel aan op de andere vleugel. Onverwachts kon Gerard zijn aanval op de witte koning nieuw leven inblazen en met een mooie combinatie besliste hij de partij. Gabor verloor nog een pion tegen Eric en hierna was het eind in zicht. Het eindspel van Pierre tegen Hany leek nog wel houdbaar, maar na verlies van een loper was het snel gebeurt. Nadat Ike lang had gerokeerd, kon hij alle zware stukken naar de arme witte koning dirigeren. Ondanks de tijdnood, verdedigde Luc zich hardnekkig en Ike kon de winst niet vinden in tijdnood met remise als resultaat.

Raúl liet zich verleiden tot een onjuiste combinatie. Arno had alles goed gezien en won verdient. De kemphanen Jaco en Hugo zetten beide alles op de aanval en dit mondde uit in een prachtig gevecht, waarbij uiteindelijk de aanval van Hugo het eerst doorsloeg. Mooie partij! De slotpartij was die van Ankie tegen Ronald. Ankie hield heel lang stand en Ronald moest alles op alles zetten om in het eindspel te zegevieren.

Al met een geslaagde 1e ronde; 21 november is de 2e ronde.

Tags

Open Kampioenschap van WassenaarSchakenSV WassenaarVerslagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top