Ga naar hoofdinhoud

CDA Wassenaar: concrete maatregelen om extreme OZB verhoging van tafel te krijgen

28 oktober 20223 minute read

Vorige week is er in de gemeenteraad op initiatief van het CDA (met VVD, DLW en HvW) een amendement aangenomen waarin klip en klaar staat dat er geen parkeerbelasting wordt ingevoerd. Een mooi succes. Nu nog de OZB verhoging van tafel!

Zoals inmiddels bekend zal zijn, is het CDA een petitie gestart om de voorgestelde verhoging van de OZB met 20% van tafel te krijgen. We hebben hier direct al veel positieve reacties op gekregen. Immers zijn er al bijna vijfhonderd mensen die deze petitie hebben ondertekend. Mensen kunnen zich gewoon niet voorstellen dat het college hier nu mee komt: in deze onzekere tijden met stevige inflatie en ongekend hoge energiekosten. Je zou van een college verwachten dat het alles in het werk stelt om de inwonerslasten in zo’n situatie juist te verlagen.

Het CDA Wassenaar kan en zal dit niet accepteren. De stijging is helemaal niet nodig. De behoefte ontstaat uitsluitend doordat het college ruim EUR 5 mln extra wil uitgeven.

Welke maatregelen zijn niet nodig? Er wordt EUR 750 duizend extra begroot om het groen naar het allerhoogste niveau A te krijgen. Op dit moment is niveau B begroot. Laten we eerst zorgen om dat met de bestaande middelen voor elkaar te krijgen. Daarnaast EUR 400 duizend voor meer interactie met de inwoners. Laten we vooral eerst goed gebruik maken van de ruime beschikbaarheid aan communicatie binnen de gemeente. En dan bijna EUR 400 duizend om strenger te handhaven. Wij vinden dat handhaving gewoon haar werk moet doen, maar dat zo’n extra uitgave niet nodig is. Er zijn daarnaast een heleboel “kleinere” posten aan onderzoek die nu meteen voor vier jaar worden geboekt. Dat is helemaal niet nodig.

Bovendien is er nog een ruime reserve grote projecten waar dergelijke meer incidentele kosten kunnen worden geboekt.
Dan, het vraagstuk van de jeugdzorg. Wij hebben altijd gezegd dat er voldoende middelen beschikbaar moeten zijn om jongeren voldoende zorg te bieden. We begrijpen dat er oa door corona meer jongeren een beroep doen op de jeugdzorg. Wij maken ons wel zorgen over het feit dat er ondanks de eerder in gang gezette bezuinigingsoperatie ruim EUR 2,6 mln bij komt voor komend jaar. Wij denken dat hier scherper aan de wind gezeild moet en kan worden.

Het CDA verwerkt deze concrete voorstellen in een amendement. De kans dat deze wordt aangenomen is groter als u massaal onze petitie steunt. Laat uw stem horen! Ga zo spoedig mogelijk naar de petitie: Geen extreme OZB verhoging van 20% in Wassenaar! – Petitie24.nl.

Vragen of opmerkingen? Mail naar: wassenaarcda@gmail.com

 

flyer CDA petitie 148x210mm v1 page 0001

 flyer CDA petitie 148x210mm v1 page 0002

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top