Ga naar hoofdinhoud

Deze week in bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

31 oktober 20224 minute read

Deze week en in de komende periode is weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Lezing ‘Ik, Boudewijn Büch en de Dodo’ in Bibliotheek Wassenaar
Twintig jaar geleden overleed Boudewijn Büch en er stak een storm op over zijn mystificaties en leugens. Er verschenen over hem veel publicaties ook de gemeente Wassenaar sponsorde de bibliografie. Na zoveel jaar is wel duidelijk dat de schrijver, dichter en televisiemaker hoe dan ook nog altijd niet is vergeten.

Op donderdag 3 november presenteert Guus Bauer zijn nieuwe boek ‘Ik, Boudewijn Büch’ en Arjen Honkoop van Büchmania vertelt over Büch’s favoriet: de Dodo.
Tickets zijn verkrijgbaar via obvw.nl/activiteiten

 

November = Vitaliteitsmaand in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar
De maand November staat traditiegetrouw in het teken van Nederland Leest. Dit jaar is het thema Vitaliteit. Natuurlijk denken we bij vitaliteit aan bewegen, maar ook gezonde voeding, balans in de leefstijl, persoonlijke ontwikkeling en gezonde leefomgeving dragen allemaal bij.

Samen met Voorschoten Voor Elkaar, Gemeente Voorschoten en Fit in Wassenaar pakken we deze hele maand aan om meer aandacht te geven aan dit zo belangrijke thema dat alle inwoners van Voorschoten en Wassenaar raakt. Bekijk alle activiteiten via obvw.nl/activiteiten.

 

Wouter de Jong: Stuur je brein naar de sportschool!
Wouter de Jong, auteur van o.a. MindGym en Superkrachten in je hoofd, geeft op zaterdag 5 november om 14.15 uur het startschot voor de maand van de Vitaliteit in Bibliotheek Wassenaar. Met aansluitend een inspirerende presentatie! Gratis toegang op aanmelding, meld je aan via obvw.nl/activiteiten.

 

Gratis workshop Digivitaler in de bibliotheek
Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? In deze workshop maak je kennis met digitale zorg.

Dinsdag 22 november om 14.00 uur in Bibliotheek Wassenaar
Dinsdag 29 november om 14.00 uur in Bibliotheek Voorschoten
Meld je gratis aan via obvw.nl/leren

 

Kinderyoga in de bibliotheek
In de feestelijke decembermaand waarin kinderen het vaak extra druk hebben en er veel indrukken te verwerken zijn, proberen wij even een rustpunt te creëren. Een moment waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en bewust worden gemaakt van hun lichaam en gedachten.

Woensdag 7 december | 14.00u | kinderen van 5-7 jaar | Voorschoten
Woensdag 7 december | 15.00u | kinderen van 8-10 jaar | Voorschoten
Zaterdag 10 december | 10.30u | kinderen van 5-7 jaar | Wassenaar
Zaterdag 10 december | 11.30u | kinderen van 8-10 jaar | Wassenaar

Deelname: € 6,50 per kind, tickets reserveer je via obvw.nl/jeugd

 

Voordelig naar de film tijdens Cinemania!
Tijdens Cinemania! op 2, 3 en 4 november zijn tickets voor de reguliere filmvoorstellingen slechts € 6,- per ticket. Een unieke kans om het Filmhuis te leren kennen als je er nog niet eerder bent geweest, of om weer eens te gaan na lange tijd! Bestel je tickets via obvw.nl/filmhuis

 

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.

Datum                 Aanvangstijd     Film

ma 31 okt           20.00 uur            Entre Deux Mondes
di 01 nov            14.00 uur            See How They Run
wo 02 nov          14.00 uur            Fireheart
wo 02 nov          20.00 uur            Boiling Point
do 03 nov           13.30 uur            Filmclub
vr 04 nov            20.00 uur            Boiling Point
za 05 nov            20.00 uur            Ticket to Paradise

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top