Ga naar hoofdinhoud

Ingezonden: Gemeente Wassenaar – communiceren blijft lastig

1 november 20222 minute read

Een aantal jaren geleden is langs de Havenstraat het gebouw van de Vrijwilligerscentrale gesloopt. Na enige tijd kregen de bewoners middels moeizaam contact het voor elkaar om op dat terrein hun voertuigen te mogen parkeren. Een heel verhaal over tekort aan parkeerplaatsen, een aangrenzende blauwe zone en parkeergewoontes van (personeel van) winkeliers, maar daar zal ik niet over uitweiden.

Deze extra parkeergelegenheid wordt door de bewoners erg gewaardeerd. Sinds een minder aantal jaar hebben de bewoners contact met de gemeente omtrent de plannen voor een andere inrichting van de huidige gemeentewerf. Dit contact is heel stroef begonnen en wordt elk jaar iets beter, maar is zeker nog niet zoals het hoort te zijn. Zeker niet zoals je hoopt dat een gemeente communiceert met haar inwoners. 

Zoals gezegd mogen de bewoners op het terrein van een deel van de gemeentewerf hun voertuig parkeren. Sinds afgelopen week staan er borden op dat terrein dat er vanaf volgende week op ruim de helft van dit terrein niet meer geparkeerd mag worden. Geen reden, geen belletje naar de bewoners, geen mail, niks. Helemaal niks. Terwijl de gemeente alle gegevens van de omliggende bewoners heeft in verband met de herinrichting van de gemeentewerf. Is het dan zo ingewikkeld om even een mailtje naar de omwonenden te zenden? Is het zo ingewikkeld om een bewonersbriefje te maken en even bij de mensen in de bus te doen?

Ik houd mijn hart vast voor mijn eigen gemeente. De nieuwe Omgevingswet komt er namelijk aan. En daarin is participatie (het communiceren met en betrekken van inwoners) een heel belangrijk goed. Eigenlijk een verplichting van de Overheid. Maar als zelfs een bewonersbriefje verspreiden al te veel moeite is voor de gemeente Wassenaar om te communiceren met haar inwoners, hoe moet dat dan met de verplichting uit de nieuwe Omgevingswet? En dan wordt er ook nog in de nieuwe begroting van de gemeente extra geld uitgetrokken om dit onderwerp “uit te breiden”. Maar hoe kun je iets uitbreiden, als het er niet eens is? 

Martijn van Leeuwen

Tags

Ingezonden
Gerelateerde artikelen
Back To Top