Skip to content

Tienjarige Noah geeft schaaksimultaan

1 november 20222 minute read

Na zijn terugkomst van het WK t/m 10 jaar in Georgië nodigde jeugdschaakvereniging Bobby Fischer viervoudig clubkampioen Noah Ritzerveld uit voor een simultaanséance op de vrijdagse clubavond. Hij heeft inmiddels de hoogste elorating van alle Wassenaarders, inclusief de senioren. 

Er deden 17 spelers mee: twaalf geselecteerde jeugdleden van Bobby Fischer, twee ouders en drie seniorleden van SV.Wassenaar. Na een half uurtje was de eerste overwinning een feit: een soort uitgesteld herdersmat. Daarvan zouden er nog twee volgen. Ook tegen de Russische verdediging was Noah succesvol, maar de meeste partijen waren volgens de Italiaanse opening, die hij goed kent. Na één uur was de score 10 uit 10, en stonden alleen senior Hany Hassan (toreneindspel met een pion minder) en jeugdspeler Awan Hassan (geen familie) nog enigszins draaglijk. Tijd voor de oplossing van het tweetal schaakproblemen, Noah’s mooiste 2 zetten uit Georgië.

Er waren 8 goede oplossingen ingeleverd, Aarnav Naranayan won door loting een mooi reisschaakspel. Met nog 7 partijen te gaan hoefde Noah zich niet meer te haasten, en dat kwam het niveau ten goede. Eén voor één werd iedereen mat gezet, Awan moest als laatste na precies 2 uur de koning omleggen. Een perfecte 100% score derhalve met 17 uit 17.

Een volgende stap is wellicht een simultaan tegen de senioren van SV. Wassenaar.     

Tags

Noah RitzerveldSchaakclub Bobby FischerSchaaksimultaanSchaken
Gerelateerde artikelen
Back To Top