Ga naar hoofdinhoud

CDA wil fatsoenlijke politiek: OZB verhoging van tafel

2 november 20222 minute read

De afgelopen weken heeft het CDA Wassenaar aandacht gevraagd voor het belangrijkste politieke moment van het jaar, namelijk de begrotingsbehandeling. We zijn geschrokken van de extreme verhogingen van de OZB met 20% en de verdubbeling van de toeristenbelasting. Deze belastingverhogingen blijken alleen maar nodig, omdat er hele forse extra uitgaven worden voorgesteld door het college.

Wij denken dat deze extra uitgaven grotendeels onnodig en onwenselijk zijn. Zeker in deze tijden. Hiertoe zijn we twee weken geleden een petitie gestart. We hebben met veel mensen gesproken. We zijn verrast door de enorme steun vanuit de Wassenaarse inwoners. Ze voelen zich overvallen voelen door deze verhoging, die niet in de verkiezingsprogramma’s stond. Inmiddels hebben al zo’n 900 inwoners van zich laten horen.

Onderteken onze petitie!

We nemen de zorgen van de inwoners heel serieus. We zullen de petitie voorafgaand of tijdens de Raadsvergadering aanbieden aan het college. Het is voor het CDA nadrukkelijk een kwestie van het voeren van een fatsoenlijke politiek als lokale overheid. Een politiek die er uit bestaat om inwoners niet op te zadelen met extra lasten als het niet echt nodig is. Een lokale overheid die gewoon zo goed mogelijk haar taken probeert uit te voeren en daarbij op het huishoudboekje let.

Een overheid is geen bedrijf dat zoveel mogelijk cash op de bankrekening moet hebben staan. Een overheid, die over voldoende reserves beschikt, moet deze ook kunnen inzetten als de tijden daarom vragen. Deze reserves zijn er immers ook voor de inwoners. Een gemeente is er niet om het geld van de inwoners op te potten, maar om deze op een verstandige manier te gebruiken.

Vorige week hebben we op deze plek al aangegeven welke uitgaven er wat het CDA betreft geschrapt kunnen worden. Dit zijn onder andere extra kosten voor het groen, de extra kosten voor meer communicatie met de inwoners. Een deel van de voorgenomen uitgaven kan worden geschrapt en een ander deel kan uit de reserves worden betaald. Wij zullen hiertoe tijdens de Raadsvergadering in een amendement indienen. We hopen echt dat de andere Raadsleden hier heel serieus naar zullen kijken. Zodat deze OZB verhoging gewoon van tafel kan. En dat daarmee een begin kan worden gemaakt met het herstel van het vertrouwen van de inwoners in haar gemeentebestuur. Het is nog niet te laat.

Op de foto v.l.n.r. Rene Beerepoot, Saskia Walkate, Hubert Schokker en Sabrina Everard

Fotoartikel4november2022

 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top