Skip to content
Kunstgroep Wassenaar Persbericht Wassenaarse Salon 2022 Bijlage 1 Page 0001

12 november: Samen met Molen Windlust opent ook Kunstgroep Wassenaar

3 november 20223 minute read

Op 12 november gaat niet alleen de Molen Windlust na de restauratie een nieuw leven in . Ook Kunstgroep Wassenaar kan dan eindelijk weer haar Galerie betrekken en opent op die dag met de Twaalfde Wassenaarse Salon.

Nieuwe tijden breken aan, de Kunstgroep gaat zijn wedergeboorte tegemoet……. Natuurlijk zijn tijdens de restauratie van de molen ook de galerie en de andere ruimten flink onderhanden genomen en brandvrij gemaakt. Met een genereuze donatie kon een herinrichting van de Galerie verwezenlijkt worden. Met een nieuwe professionele verlichting in het galeriegedeelte krijgt het streven om van de galerie een ontmoetingsplaats te maken voor alles wat met cultuur te maken heeft hierdoor nog ruimer baan..

Ook de tuin moet op de schop zodat er later ook daar evenementen plaats kunnen vinden.
Zoals het hoort begint het nieuwe bestaan met een ledententoonstelling. De kunstenaarleden zijn er allemaal aan toe om hun werk te laten zien. Als start van deze nieuwe fase in het bestaan van de Kunstgroep wordt hun werk getoond in verenigingsverband, en wel in de trant van de vroegere Parijse Salons. Dat betekent heel veel kunst, staand , hangend. Met meer dan dertig deelnemers, de wanden zijn dan vol. Er is geen voorselectie gemaakt, de enige eis is dat werk recent is en kwalitatief hoogstaand in het oog van de maker. Voor deze gelegenheid is werk van allerlei aard ingezonden, twee- en driedimensionaal, schilder, beeldhouw, fotografie, tekening, figuratief, abstract, grafiek, sieraden, of combinaties.

De expositie wordt op zaterdag 12 november om 14.00 uur door burgemeester Leendert de Lange feestelijk in de Galerie geopend , in de Molen die op dezelfde dag eveneens is geopend.

Deelnemende kunstenaars zijn Achile Suzanne Banning Emilie Cummings-Enneking Egbert van der Does Hans Gussekloo Charles Hubert Amoretta Marianne Hartemink Anja Jager Ann-Christin Kaiser Daisy Kimman Meta van der Knijff Goke Leverland Cea Maat Corona van Malkenhorst Rien Meijerink Letty Muntjewerf Truus Oele-Apon Theodora Plas Tanja Rehm Annemieke van Rosmalen Sona Sahakian Greetje Sieders Ada Sier Ria Sprenger Fransje Tacx Mariska Toetenel Jolanda Verdegaal Wierd Wagenmakers Brigitte Wawoe

Kom kijken!

Deze expositie is te zien in Galerie in de Molen van 12 november t/m 17 december 2022. U bent van harte welkom bij deze feestelijke gelegenheid en natuurlijk tijdens de looptijd van de expositie.

De mogelijkheid bestaat tot aankoop van werk. Tijdens het weekend van de opening wordt 10% korting verleend op uw aankoop.
Galerie in de Molen Molenplein 10 A Openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur

 

 

Tags

Galerie in de MolenKunstgroep WassenaarWassenaarse Salon
Gerelateerde artikelen
Back To Top