Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: AFS Interculturele Uitwisselingen

Gastgezin gezocht voor Marta uit Italië

3 november 20222 minute read

In Wassenaar en omgeving zoeken AFS-vrijwilligers een gastgezin voor Marta (17) uit Italië. Zij zit dit schooljaar in 4VWO van het Adelbert Lyceum via AFS Interculturele Uitwisselingen. Deze non-profit organisatie laat al ruim 75 jaar jongeren een ander land van binnenuit ontdekken.

Bij aankomst na de zomervakantie kreeg Marta een goede start in haar tijdelijke welkomstgezin. Ze kan de Nederlandse taal al redelijk volgen en een beetje spreken. Nu is het tijd om zich te settelen voor de rest van dit schooljaar. Wie kan een thuis bieden aan een Italiaans meisje?
Naast school, huiswerk en toetsen, bepaalt het gezinsleven haar dagelijks ritme, inclusief klusjes en uitjes zoals geldt voor de rest van het gezin. Via AFS volgt ze online taallessen naast zelfstudie via een boek en een app.
AFS-vrijwilligers organiseren ook kampweekenden en gewoon gezellige en leerzame activiteiten met andere AFS-scholieren en gastgezinnen. Ze gaan bowlen, barbecueën, naar een tulpenkwekerij en bloemsteken voor het corso. Ook is er altijd een vaste contactpersoon en een jongere buddy voor regelmatig persoonlijk contact.

Marta is een ambitieuze leerlinge met een rustig karakter. Ze geeft prioriteit aan school en huiswerk. Daarnaast houdt ze van haken, zwemmen en turnen. Ze heeft een fiets, krijgt zakgeld van haar ouders en de school en verzekeringen zijn geregeld.
AFS Interculturele Uitwisselingen is een inclusieve organisatie waarbij alle gezinsvormen welkom zijn. Bij serieuze belangstelling volgt screening en een persoonlijke kennismaking.

Wie meer wil weten, kan gerust vrijblijvend contact opnemen met AFS vrijwilliger Krista Elshout krista.elshout@afs.org en kijk ook op www.afs.nl/wereldgezin

 

 

 

 

Tags

Gastgezin gevraagdOproepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top