Skip to content
Fotocredit: Van Woesik

Halloween bij Scouting van Woesik

4 november 20222 minute read

Wat was het zaterdag weer een geweldige dag bij Van Woesik. Heerlijk griezelen met Halloween. Als de Bevers en Welpen ’s ochtends het terrein op komen rennen, zit de sfeer er direct goed in, want ze zijn allemaal griezelig verkleed. De Bevers starten met spinnenwebben maken. De Welpen snijden eerst hun pompoenen. Met een lepel en een mes hollen zij hun pompoen en brengen het vruchtvlees naar de keuken om soep van te maken.

Vervolgens snijden zij enge gezichten in de pompoenen. De creaties van de kinderen zijn allemaal verschillend, heel gaaf om te zien! Voor deze pompoenen bedanken wij de Bosrand, die ons deze pompoenen gesponsord heeft. Na het knutselen van de spinnenwebben en het snijden van de pompoenen, hebben de Bevers en Welpen genoten van een lekkere kop versgemaakte pompoensoep.

Ook de Junioren komen ’s middags verkleed naar hun opkomst. Dit keer was hun opkomst in het dorp. Na een potje omgekeerd verstoppertje zijn zij helemaal klaar voor een Halloween speurtocht in het dorp. In de Langstraat en omgeving lopen zij rond op zoek naar opdrachten en vragen. Bijvoorbeeld, hoeveel spookhuizen of hoeveel spinnetjes tel je in de etalages. De Junioren zijn ook dit keer weer ontzettend fanatiek, zullen zij een prijs in de wacht slepen?!

Bij de Zeeverkenners zag de opkomst er iets anders uit. Zij sleepten hun boten van Boterhuiseiland op de Kaag naar Van Woesik. Het winterseizoen staat weer voor de deur en dus zullen zij traditioneel onderhoud plegen aan hun boten. Aangekomen op scouting hebben de Zeeverkenners in ‘t Woeshoês genoten van een heerlijk kopje pompoensoep.

De Wilde Vaart heeft afgelopen weekend ontzettend hard gewerkt. Zij hadden klusweekend, waarin zij in één heel weekend twee boten hebben onderhouden. Schuren, verven en heel veel gezelligheid! ’s Avonds hebben zij zich uitgedost en verkleed en met elkaar in de sfeer van Halloween spellen bedacht en gespeeld.

Lijkt scouting jou ook leuk, kom dan gerust een keer kijken! Informatie en foto’s vind je op www.vanwoesik.com of bel met Nadine (0639679262).

 

Tags

HalloweenScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top