Fotocredit: Coos Hübscher

Lugdunum op valreep met 0-1 (te) rijk beloond

4 november 20222 minute read

Blauw-Zwart heeft de burentwist tegen het Leidse Lugdunum op schlemielige wijze met 0-1 verloren. Pas in de allerlaatste speelminuten werd afgelopen zaterdag op het sportpark De Schulpwei weer eens een wijsheid van Johan Cruyff bewezen: als jij de doelpunten niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel!
Opnieuw schotelden de jongens van de Lagerberg Verhuisgroep het talrijke publiek een pot voetbal op uitstekend niveau voor.

Blauw-Zwart trad onveranderd met de succesformatie aan, die de ploeg van trainer Alan Campfens de afgelopen weken naar de koppositie in de derde klasse bracht. Een sterke, attente verdediging met veldheer Ali Abbach, een goed opbouwend middenveld waarin Dunke Lagerberg weer een fijne rol vervulde en hard werkende spitsen Bastaan Hendriksen en Kaj Kronenburg. De technisch behendige Kaj gaat met iedereen de pingel aan en is snel, beweeglijk en pas 18 jaar.

Maar gaandeweg de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het benutten van de kansen tegen een uitstekend georganiseerde tegenstander als Lugdunum (met keeper Jeffrey Loozen in heel goede vorm) heel lastig zou worden. Good old ex-prof Tim de Cler strooide vlak voor zijn eigen doelgebied kwistig met loepzuivere passes, maar moest al vroeg in de wedstrijd geblesseerd het veld verlaten. Dat bleek voor de Blauwen het sein om de wat afwachtende en voorzichtige start op te doeken. Er ontplooide zich een boeiende en sportieve wedstrijd op goed niveau.

Vriend en vijand waren het er over eens dat de Blauwen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep in de tweede helft net iets sprankelender speelden en er bij tijd en wijlen een schuttersfestijn van probeerden te maken. Maar de kansen wilden er maar niet in, zelfs niet de ultieme kans van Bastiaan Hendriksen in de 4e minuut na rust die net de grote teen van de Leidse goalie raakte en vervolgens naast hobbelde. En een fraaie buitenspel-goal van Blauw-Zwart telde nou eenmaal niet, ook al was er geen VAR.

Zoals gezegd: één steekpass van Lugdunum verraste de solide Wassenaarse verdediging. Leidse spelers en bestuursleden pakten dit cadeau maar al graag uit en gaven toe dat een gelijkspel voor de twee hard werkende ploegen eerlijker zou zijn geweest. Blauw-Zwart staat nu met miniem puntverschil op een gedeelde derde plaats en blijft gelukkig verrassen met boeiend en opwindend voetbal.