Skip to content

Over geldzaken praat je niet…. Of toch wel

4 november 20222 minute read

Volgende week behandelen we in de raad de begroting. Een belangrijk moment want het is de eerste begroting van de nieuwe coalitie. Hiermee leggen we de basis voor de uitvoering van het coalitieakkoord voor de komende vier jaar.

Als fractievoorzitter van Lokaal Wassenaar geef ik maandagavond in de Warenar een toelichting op onze visie. Ik zal stilstaan bij de gepresenteerde plannen; hoe deze tot stand zijn gekomen en natuurlijk bespreek ik onze visie op de 20 procent OZB-verhoging… U bent allen van harte welkom in de Warenar; we beginnen om 20.00. We zitten in de grote zaal, dus iedereen die wil mag binnenkomen. Lid of geen lid, of je nu op ons gestemd hebt, het maakt niet uit. En neem gerust een geïnteresseerde buur of kennis mee. Op deze manier blijft u betrokken en houden we voeling met de inwoners.

Dan alvast iets anders. Vroeger hing er bij ons een spreuk aan de muur op de gang: “De beste dingen in het leven kosten niets, zolang de voorraad strekt.” Als kind begreep ik slechts voor een deel wat hiermee bedoeld werd. Je moet toch betalen voor snoepgoed en speelgoed?

Ook nu weet ik nog niet, of ik de spreuk echt goed begrijp. Maar wat ik wel weet, is dat “dank je wel”-zeggen niks kost. Volgende week is het op 10 november de dag van de Mantelzorger. Wij van de fractie Lokaal Wassenaar zeggen nu alvast Bedankt Mantelzorgers van Wassenaar! En om onze waardering kracht bij te zetten, zullen we speciaal voor de mantelzorgers een amendement op de begroting indienen. Wij vinden dat er een potje moet komen voor zogenoemde respijtzorg in de nacht en een vorm van gedeeltelijke dagopvang voor dementerenden. Dit soort zaken kost geld, maar het geeft mantelzorg enige verlichting bij hun doorgaans zware zorgtaak.

Tot maandag!

Lokaal Wassenaar, altijd in de buurt!

Jeroen Gankema
Fractievoorzitter

 

Tags

GemeenteraadIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top