Skip to content
Fotocredit: PR

Voorschotense auteur Jet Nijland tekent bij grote uitgever

5 november 20222 minute read

De in Voorschoten wonende schrijfster Jet Nijland heeft een contract getekend bij Loftbooks, onderdeel van Ambo Anthos. Jet is bekend van de historische feelgood roman Zwaluwdans. Dankzij het succes van dit boek kwam zij op de radar van Ambo Anthos.

‘Ik ben heel blij met deze kans en bovendien was het ook heel leuk dat een uitgeverij mij een keer benaderde, in plaats van andersom. Dat ging bij mijn debuut wel even anders. Ik voel me vereerd en heb heel veel zin om samen met deze succesvolle uitgeverij aan de slag te gaan.’

Het tweede boek van Jet speelt zich opnieuw af in een historisch decor en is gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. De grootvader van Jet was dwangarbeider en haar oma van Joodse afkomst. Jet heeft veel research gedaan in zowel de Nederlandse als Duitse archieven. Ze reiste ondermeer af naar de stad Nordhausen in Duitsland, wat in de voormalige DDR ligt.

‘Mijn zoektocht was heel bijzonder en soms emotioneel. Het was heel interessant om plekken te bezoeken waar ik normaal gesproken nooit zou komen en er zijn boeiende vondsten gedaan. Ook als je niet van plan bent om een boek te schrijven, kan ik het iedereen aanraden om bijvoorbeeld het NIOD of Nationaal Archief te raadplegen.’

Wat die interessante vondsten waren, houdt Jet nog even geheim. ‘Daarvoor mogen mensen mijn boek gaan lezen,’ antwoordt ze met een knipoog.
De nieuwe roman van Jet verschijnt omstreeks april 2023 als e-book, luisterboek en paperback. Jet is van plan om in die periode in Voorschoten en omgeving bijeenkomsten te organiseren waarin ze meer vertelt over haar zoektocht en de dwangarbeid tijdens de Tweede Wereldoorlog.
.

 

Tags

Ambo Anthos UitgeversBoekenSchrijverVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top