Skip to content
Foto credit: Marc Kooistra

Trots op Gravinnen van Graaf Willem

8 november 20223 minute read

De vastberaden, energieke en ambitieuze Hoofd Opleidingen Meiden van Graaf Willem II VAC, Ron Meuwese, is bijzonder trots op zijn Gravinnen.

Toen Cheyenne Taal in 2014 de stap van Graaf Willem naar ADO Den Haag Vrouwen maakte kon de vereniging niet vermoeden dat de meidenafdeling zo sterk zou groeien in zowel kwaliteit als kwantiteit en zij de officiële status als partnerclub van ADO Vrouwen mochten verwelkomen.

Na Cheyenne Taal volgde Cato Pijnacker Hordijk die via Graaf Willem de stap naar de ADO Beloften maakte en dit seizoen te bewonderen is bij ADO Den Haag Vrouwen 1. Met Brigitte Franken (ADO Beloften) en Tesja Kartomo (ADO MO17) hebben zij alweer de volgende speelsters mogen afleveren bij partnerclub ADO Den Haag Vrouwen.

Natuurlijk blijven ze Tesja en Brigitte volgen en wensen hen veel succes en plezier bij ADO Den Haag Vrouwen. Daarnaast spelen Teuntje Stoel, Luna Toet, Linde en Merle Franken bij de ADO Futures en hoopt de vereniging dat ook zij de volgende stap kunnen gaan zetten. Deze succesverhalen blijven ook buiten de club niet onopgemerkt, waardoor veel speelsters Graaf Willem weten te vinden om op niveau te spelen en daarmee de kwaliteit en ambitie van de club inzake meidenvoetbal en de doorstroom naar ADO Vrouwen te waarborgen en uit te bouwen.

Ron Meuwese spreekt dankwoorden uit aan onder andere de dynamische meidenafdeling want het is en blijft een kwestie van de juiste mensen op het juiste moment op de goede plek.

Alle trainers en coaches bij de diverse meidenteams die hebben bijgedragen aan het plezier en de ontwikkeling van de speelsters in de afgelopen jaren.
ADO Vrouwen & Meidenscout, Erwin Kooyenga, die alle tijd en moeite neemt om de Gravinnen op diverse momenten te bekijken en te beoordelen.
Hoofd Opleidingen, Ruslan Aways, voor de voetbaltechnische en organisatorische kwaliteitsimpulsen aan de vereniging in het algemeen en de meidentak in het bijzonder.

Coördinatoren Meiden, Roland Munnikhof en Jacob de Vries, die door hun passie voor het meidenvoetbal en vele (voor)werk onder andere het functioneren van de trainers en speelsters een stuk makkelijker maken. Ron’s voorganger, de enkele jaren geleden helaas veel te vroeg overleden Hoofd Opleidingen Meiden, Eric Ausma, mag als vurig aanjager van het meidenvoetbal bij Graaf Willem zeker niet vergeten worden.

En natuurlijk het hart van de meidentak voormalig bestuurslid Vrouwen & Meiden, Erik Pijnacker Hordijk, die jaren met veel liefde voor het vrouwen- en meidenvoetbal de belangen van de meidenafdeling met kennis en passie heeft behartigd en het stokje eind vorig seizoen heeft overgedragen aan zijn opvolger, Marc Kooistra, die veel plezier en wijsheid wordt toegewenst in zijn nieuwe functie.

Na onder andere de afgelopen kampioenschappen van de MO12-1, MO15-2 en MO19-1, de prachtige resultaten van de MO13-1 en MO17-1 op het NK en de prima prestaties in de diverse competities van alle meidenteams is het wederom een leerzaam en spannend seizoen voor de Graaf Willem meiden met veel plezier, nieuwe uitdagingen en hoogtepunten.

Tags

Graaf Willem II VACMeidenvoetbalVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top