Ga naar hoofdinhoud
Wethouder Henri Hendrickx (HvW) en VVD-fractievoorzitter Gerbrand Nijman met elkaar in debat. Fotocredit: redactie Wassenaarders

Gemeentebegroting nog niet vastgesteld; vanavond voortzetting raadsvergadering

9 november 20222 minute read

De gemeentebegroting voor komend jaar is nog niet vastgesteld. Een amendement (wijzigingsvoorstel) over energiecompensatie voor huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 150% van het sociaal minimum gooide roet in het eten. Bij de stemming over dit amendement staakten de stemmen; met 10 stemmen voor en 10 stemmen tegen. Dat gebeurde na een marathonzitting van de gemeenteraad, die gistermiddag om 15.00 uur begon.

De reglementen schrijven dan voor dat de begrotingsbehandeling, waarvan het amendement deel uitmaakt, op een ander moment moet worden voortgezet. Dat gebeurt vanavond. Dan wordt om 21.00 uur de gemeenteraadsvergadering voortgezet.
Met 16 amendementen en 8 moties had men in ieder geval gespreksstof genoeg. De voorgestelde OZB-verhoging van 20% vormde een heikel punt. Amendementen waarbij een wijziging van de hoogte van de OZB werd voorgesteld, konden echter geen van allen op een meerderheid rekenen. Een totaaloverzicht van de stemmingsuitslagen volgt morgen. Dan is ook duidelijk welke impact deze begrotingsbehandeling heeft gehad op de verhoudingen binnen het college.

Vanavond wordt het amendement over de energiecompensatie opnieuw in stemming gebracht. Dan wordt daarna over de gemeentebegroting zelf gestemd en over de ingebrachte moties. Daarbij is de kans aanwezig dat bij de stemmingen opnieuw de stemmen kunnen staken. Vanwege afwezigheid van GroenLinks-raadslid Susanne van Eps-Habibi telt de gemeenteraad vanavond ook 20 raadsleden.

Tags

BegrotingBegrotingsbehandelingGemeenteraad
Back To Top