Fotocredit: Coos Hübscher

RKDES en Blauw-Zwart houden elkaar in evenwicht

11 november 20222 minute read

Het begon met een indrukwekkend herdenkingsmoment voor onze overleden Blauw-Zwart alleskunner Ad Riem. Beide teams met rouwbanden rond de middenstip opgesteld, een aantal fakkels langs het veld en 2 minuten werkelijk doodstille stilte. Aangrijpend. Over de wedstrijd valt eigenlijk weinig te vertellen, het werd een bloedeloze 0-0.

Zo heel af en toe heeft de verslaggever het moeilijk een en ander aan het papier toe te vertrouwen. Hoe beschrijf je een wedstrijd waarin hoog tempo werd gevoetbald zonder uitblinkers en weinig gebeurde? Voor beide partijen was het belangrijk afstand van elkaar te nemen op de ranglijst.
Het team van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep was op een paar belangrijke plaatsen gewijzigd, Illiass speelde vanuit het middenveld, Ralph startte voor het eerst in de basis als linksbuiten. Mark en Frank bezetten de backplaatsen. Beide teams hanteerden veelvuldig de lange bal, waardoor de angel uit het Blauw-Zwart middenveld werd getrokken. Het leek wel een tenniswedstrijd.

Beide teams creëerde wel wat kansjes maar de keepers en respectievelijke achterhoedes hadden daar geen moeite mee.Bij rust stond de brilstand nog steeds op het virtuele scorebord.

Ongewijzigd traden de elftallen weer aan voor de tweede helft. RKDES schoot uit de startblokken en drukte de Blauwen terug op eigen helft. De weinig meegereisde supporters die wederom een mooie wedstrijd verwachtten van hun Blauw-Zwart team kwamen bedrogen uit en hoopten op wat omzettingen bij de Blauwen.

De bank van de Lagerberg Verhuisgroep team reageerde als eerste, Ralph werd gewisseld voor Gijs en Iliass kon weer op zijn vertrouwde plek, linksbuiten fungeren, waardoor er wat meer vaart en gevaar op links ontstond voor RKDES, dat snel reageerde met 3 wissels tegelijkertijd. De wedstrijd werd er met al die wisselingen niet beter op. Vlak voor tijd wisselde Blauw-Zwart Bram Smit nog voor Ryan, hetgeen weinig uithaalde.

Resumerend, een weinig overtuigende wedstrijd met een 0-0 eindstand, geen winnaar of verliezer, supporters hadden het koud, teveel lange ballen, vaak geen aansluiting van de achterhoede naar de voorhoede. En een scheidsrechter die de wedstrijd prima in de hand hield.
A.s zaterdag speelt Blauw-Zwart thuis tegen Nieuwkoop, om 15.00 uur.