Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: PR

Schaakvereniging Wassenaar verslaat Botwinnik 3

15 november 20222 minute read

Na een gelijkspel in de eerste ronde van de HSB competitie tegen DSC 8 hoopte het team van Schaakvereniging Wassenaar in de tweede ronde meer te bereiken. Dit keer was Botwinnik 3 de tegenstander.

Binnen een uur na de start van de partijen was de eerste uitslag er al. Gabor Ellmann accepteerde in een gelijke stelling de aangeboden remise. Inmiddels stond Floris Vogelaar wat minder, maar de overige partijen waren in evenwicht. Michael Claushuis scoorde het eerste punt door de dame van zijn tegenstander te winnen. Niet lang daarna kwam Danny Lim remise overeen en stond Gerard van der Born een kwaliteit voor.

Ook de stelling van Herman de Wind zag er goed uit met een loper meer. Herman koos echter voor een voor hem minder goede afwikkeling, hoewel hij nog steeds winstkansen had. Het leek nog een lange partij te worden, tot zijn tegenstander in de fout ging en meteen kon opgeven. Floris stond slecht en moest zich na een lange strijd gewonnen geven. Tussenstand: 3-2.

Nog drie partijen waren bezig. Ronald van Vleuten had een ingewikkelde stelling met weinig tijd op de klok, Joop Beijersbergen probeerde een aanval op te zetten, maar de vraag was of die zou doorslaan en Gerard stond op winst, maar moest dat nog wel waarmaken. Al snel moest Joop in remise berusten. De tegenstander van Gerard raakte steeds meer achter in tijd en gaf uiteindelijk op, omdat hij geen goede zet meer kon vinden. Hierdoor waren de matchpunten binnen en het werd zelfs 5-3 toen tot slot Ronald en zijn tegenstandster het punt deelden.

Eindstand Wassenaar-Botwinnik 3 : 5-3 1. Joop Beijersbergen- Marc Verheugd ½ -½ 2. Michael Claushuis-Frank van Steenbrugge 1-0 3. Ronald van Vleuten-Mirna Roepers ½ -½ 4. Gerard van der Born-Arie Franke 1-0 5. Danny Lim-Bram Doeves ½ -½ 6. Herman de Wind-Leon van der Holst 1-0 7. Floris Vogelaar- Bob de Jong 0-1 8. Gabor-Ellmann-Theo Witjens ½ -½

Schaakvereniging Wassenaar speelt elke maandagavond vanaf 19.30 in het Deijlerhuis, Hofcampweg. Wie zin heeft om eens kennis te komen maken met onze schaakclub is van harte welkom. Meer informatie op www.schaakclub-wassenaar.nl

 

 

 

 

Tags

Schaakvereniging WassenaarSchakenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top