Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat het afweten

18 november 20222 minute read

In een voor de Blauwen dramatische wedstrijd werd de grootste nederlaag van dit seizoen geleden. Het bezoekende Nieuwkoop gaf de thuisclub 5 draaien om de oren en gingen verdiend met de 3 punten huiswaarts.

Alvorens de wedstrijd begon werd met een indrukwekkende minuut stilte de verleden week overleden Ad Riem herdacht. Voor bijna alle Blauw-Zwarters een kippenvelmoment.

Vanaf het beginsignaal zette Nieuwkoop volop druk op de thuisploeg. Dit resulteerde al na 11 minuten in een doelpunt van Sam Vijfhuizen na een mooie aanval via de rechterkant (0-1). Wie had gedacht dat dit het sein was voor de Lagerberg Verhuisgroepformatie om de zaken energieker aan te pakken, kwam bedrogen uit. De ploeg kwam nauwelijks onder de druk van Nieuwkoop vandaan. Integendeel, het zeer bewegelijke, veelvuldig van positie wisselende team van trainer Van Es bleef de bovenliggende partij en kwam na een slippertje van Blauw-Zwartdoelman Danny Zwaan op een 0-2 voorsprong.

Met de voor Ryan van Lochem ingevallen Bastiaan Hendriksen begon Blauw-Zwart aan de 2e helft. Het spelbeeld bleef helaas ongewijzigd. Nieuwkoop had de vast wil om elk persoonlijk duel te winnen en dat gebeurde dan ook in de meeste gevallen. Fel en agressief, maar nooit onsportief, bleven de gasten de betere ploeg. In de 74 minuut werd het 0-3 en 10 minuten later zelfs 0-4. De 0-5 verscheen vlak voor het eindsignaal op het scorebord.

En Blauw-Zwart dan? Had de ploeg helemaal geen kansen? Helaas heel weinig. De Lagerberg Verhuisgroepbrigade kon aanvallend nauwelijks een vuist(je) maken en Nieuwkoopdoelman Boekestein had een relatief rustige middag. De enige keer dat hij echt in actie moest komen was in de eerste helft, toen hij een schot van Iliass Assaban op bekwame wijze stopte, en in de 2e helft zag hij een kopbal van Bastiaan rakelings over zijn doel vliegen..

Al met al een verdiende, maar enigszins geflatteerde overwinning voor de gasten, want 3 doelpunten kregen ze in de schoot geworpen zonder er voor te hoeven voetballen.

Laten we hopen dat deze slechte wedstrijd een eenmalig incident was en dat we volgende week tegen SCW weer het echte Blauw-Zwart te zien krijgen. SCW staat op de derde plek van onderen, maar de Blauwen zullen na de les van Nieuwkoop ongetwijfeld voor onderschatting waken.