Ga naar hoofdinhoud

Goed verzekerd met een lager inkomen met de Gemeentepolis

18 november 20222 minute read

Met de Gemeentepolis kunnen inwoners die minder geld te besteden hebben zich verzekeren tegen hoge zorgkosten. De zorgverzekering van Menzis biedt uitgebreide vergoedingen. De gemeente betaalt mee aan de premie. Overstappen kan tot 31 december 2022 via de website gezondverzekerd.nl

Wethouder Caroline Klaver-Bouman: “Juist in deze onzekere tijd is het belangrijk dat inwoners toegang hebben tot goede zorg. Met de Gemeentepolis bieden we onze inwoners met een lager inkomen een uitgebreide zorgverzekering met korting!”

Voor wie?

Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De Gemeentepolis vergoedt extra veel behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen. Deelnemers krijgen korting op de premie, omdat de gemeente meebetaalt. Bij veel zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak goedkoper uit met de Gemeentepolis. Daarnaast kunnen deelnemers ervoor kiezen om het eigen risico gespreid vooruit te betalen.

Aanvullende pakketten

De Gemeentepolis is een zorgverzekering van zorgverzekeraar Menzis. Het is altijd een basisverzekering met een aanvullend pakket. Er zijn twee pakketten met uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de eigen bijdrage voor de Wmo. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel!

Overstappen

Overstappen kan tot 31 december 2022 via de website www.gezondverzekerd.nl/wassenaar. Op de site staat ook meer informatie over de verschillende verzekeringspakketten. Inwoners die hulp nodig hebben bij het overstappen kunnen bellen met zorgverzekeraar Menzis via telefoonnummer: 088 222 4080.

Komen inwoners er zelf of met hulp van hun omgeving niet uit met de aanvraag? Dan kunnen zij contact opnemen met de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) via telefoonnummer 070 511 2226 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur).

 

Tags

GemeenteGemeentepolisMinimabeleidWassenaarZorgverzekering
Gerelateerde artikelen
Back To Top