Skip to content
Fotocredit: Ankie Erwich

Ronald van Vleuten schittert bij de 2e ronde van het Open Kampioenschap Schaken van Wassenaar

24 november 20223 minute read

De 2e ronde van het toernooi leverde een 14-tal schaakpartijen op en het Deijlerhuis was dan ook goed bezet. Een toppartij werd die van Arno Luinenburg tegen Ronald van Vleuten. Arno liet zich al vrij snel achteruitdrukken en kreeg een moeizame stelling. Eric Idema en Michaël Claushuis begonnen hun partij vrij rustig, hetgeen ook voor de meeste andere partijen gold. Enkel Richard Zonneveld moest tegen Danny Lim direct alle zeilen bijzetten.

Zeyd Elouaer kreeg de overhand tegen Floris Vogelaar, maar die wist de remisehaven veilig te bereiken. Ishak Zwartenberg kreeg tegen Peter Okker de overhand na een rekenfout van Peter. Ishak speelde de partij netjes uit. Jaco Arkesteijn mocht de witte stukken aanvoeren tegen de benjamin van het toernooi; Aren Margaryan. Ook deze partij liet Aren niet over zich lopen en pas in het middenspel kreeg Jaco vat op de zwarte damevleugel.

Uiteindelijk moest Aren de koning opleggen. Michaël had inmiddels Eric Idema onder druk gezet en kon de partij naar zich toe trekken. Ook Joop Beijersbergen won zijn partij tegen Yashech Al Hamawandi, maar dit ging niet vanzelf. Hoewel Joop een paar pionnen voor stond, was een dame-loper batterij gericht op veld g2, hetgeen de nodige hoofdbrekens kostte. Een tegenaanval van wit voorkwam het ergste en Yashech moest capituleren.

Ronald had inmiddels een goede stelling opgebouwd tegen Arno Toen Arno zijn koningsvleugel verzwakte, sloeg Ronald toe. Met een mooi loperoffer voor 2 pionnen werd de zwarte koningsstelling opgeblazen. Het afmaken van de winststelling geloofde Arno wel en hij legde zijn koning om. Een mooie partij van Ronald! De partij tussen Gerard van der Born en Milan Koning was er een van de lange adem. L

ange tijd leek Milan goed te staan en hij kwam ook een pion voor in het eindspel. Maar het tegenspel van Gerard met zijn toren en paard deden de kansen keren. Milan deed in de naderende tijdnoodfase wat mindere zetten, zodat de verdiende remise niet kon worden binnengesleept.

De uitslagen:
Ronald van Vleuten Arno Luinenburg 1-0.   Eric Idema Michaël Claushuis 0-1
Artur Margaryan Hugo Quaak 1-0                Gerard v.d. Born Milan Koning 1-0
Ishak Zwartenberg Peter Okker 1-0             Joop Beijersbergen Yashech Al H. 1-0
Herman de Wind Luc Brauckmann 1-0        Zeyd Elouaer Floris Vogelaar 0,5-0,5
Lex Daniels Raúl Segura N. 0-1                   Jaco Arkesteijn Aren Margaryan 1-0
Eric van der Marel Ankie Erwich 1-0            Koos van Holten Pierre Coste 1-0
Richard Zonneveld Danny Lim 0-1              Gabor Ellmann Gert Helfferich 0-1

De stand aan de kop is nu:
Gerard, Ronald, Michaël, Ishak en Artur 2 punten
Hany, Herman en Joop 1,5 punten
Pierre, Gabor, Ankie en Richard staan helaas nog op 0 punten

Tags

Open Kampioenschap van WassenaarSchaakvereniging WassenaarSchaken
Gerelateerde artikelen
Back To Top