Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart pakt, uiteindelijk verdiend, afgetekende winst tegen SCW

25 november 20222 minute read

De uitwedstrijd tegen het Rijsenhoutse SCW leverde Blauw-Zwart een verdiende 1-3 overwinning op en een stevige plek in de subtop van de derde klasse. Het gezellige sportpark vlakbij de Westeinder plassen, waar de vliegtuigpassagiers kort voordat ze op Schiphol landen naar de spelers op het veld kunnen zwaaien, was afgelopen zaterdag winderig en kil. De pot voetbal echter was spannend genoeg om de vaste supportersploeg van de Blauwen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep te verwarmen. De soms wat rommelige combinaties van beide ploegen en het felle, kort op de bal ‘hit and run’ spel van SCW zorgden voor een zeer wisselend wedstrijdbeeld.

Al vrij snel kwamen de Blauw-Zwarters in hun vertrouwde spel, onder de stimulansen van het middenveld, waarop de na een blessure weer teruggekeerde Kim Theil zijn ploeggenoten bij de hand nam. Na drie net gemiste kansen van de snelle Wassenaarse voorhoede was Dunke Lagerberg het na een kwartier spelen zat en na uitstekend doorgaan verschalkte hij de SCW-doelman (0-1).

Maar mede door de tomeloze inzet van de Rijsenhouters zakte het veldoverwicht van de Wassenaarders in de rest van de eerst helft weg. Door een misverstand kregen de Blauwen toen zelfs de 1-1 om de oren door SCW de kans te bieden om van vrij grote afstand de bal fraai in de kruising te krullen. Daar kon de weer degelijk keepende Danny Zwaan van de bezoekende ploeg weinig tegen doen.

In de twee helft lieten de Blauwen zich teveel terug drukken. Zodoende kwamen de keihard werkende spitsen Iliass Assabban, Bram Smit en Bastiaan Hendriksen nauwelijks aan aanvallen toe. Maar gelukkig stond het vizier bij de SCW-ploeg niet op scherp en kon Blauw-Zwart de klus zoals wel vaker dit seizoen verdedigend goed klaren. Het tij keerde totaal in het laatste kwartier. In de 75e minuut: snelle actie van Iliass op de vleugel, messcherpe voorzet en (opnieuw!) Dunke Lagerberg ter plekke om de 1-2 te scoren. Paar minuten daarna: Dunke alleen op de keeper af, scoorde de 1-3.

Maar de op dat moment waarschijnlijk naar een overkomend vliegtuig kijkende scheidsrechter keurde de goal om zeer onduidelijke redenen af. Daarna werd SCW overlopen en moest het, na een fraaie aanval van de Blauwen, eindigend met een intikker van Bastiaan Hendriksen, tòch de 1-3 toestaan.

Dit weekeinde treedt Blauw-Zwart aan tegen koploper en winnaar van de eerste periodetitel Aarlanderveen op de Wassenaarse Schulpwei.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalwedstrijdverslag
Back To Top