Skip to content
Fotocredit: PR

Jongerenwerk neemt deel aan academie trainingsweek van gro-up buurtwerk

25 november 20222 minute read

Deze week heeft het jongerenwerk een trainingsweek van gro-up buurtwerk genaamd de buurtwerk academie bijgewoond. In deze week worden er verschillende trainingen en scholingen aangeboden aan alle medewerkers van gro-up. Op die manier blijven we ons ontwikkelen en verdiepen in zaken omtrent jeugd. Simone en Manon hebben bijvoorbeeld de training NLP gevolgd, dat staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Om succesvol gedrag te beïnvloeden en beter te leren communiceren. Dit kunnen zij dan weer inzetten tijdens coaching gesprekken met jongeren. Ook hebben zij een training gevolg herkennen en omgaan met persoonlijkheidsproblematiek. Onze collega Wouter heeft de training gevolgd van Autisme belevingsciruit (ABC)
Het was voor de collega’s van het jongerenwerk een leerzame week. Twee keer per jaar organiseert gro-up buurtwerk een trainingsweek voor scholing voor al hun medewerkers. Hiermee kunnen de medewerkers ook hun punten behalen voor bijvoorbeeld hun registraties van het SKJ Kwaliteitsregisterjeugd of voor Registerplein.

Op dinsdag 22 november heeft het jongerenwerk een online Webinar georganiseerd voor ouders. In samenwerking met Politie en Indigo drugspreventie. Het onderwerp van de Webinar was alcohol en drugs. Ouders konden vragen stellen over hoe om te gaan met hun puber kinderen en hun gebruik en er werd informatie verschaft over de effecten en risico’s van de middelen en het puberbrein.

Daarnaast kregen de ouders handvatten om het gesprek aan te gaan met hun zoon/dochter en konden ouders zelf vragen stellen. Het jongerenwerk en de politie waren aanwezig tijdens dit gesprek om te vertellen wat zij eventueel voor jongeren en ouders kunnen betekenen. De avond was een groot succes. Aan het Webinar hebben 63 deelnemers aan deelgenomen. Wellicht wordt vanwege het animo deze Webinar nogmaals aangeboden.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact met een van onze jongerenwerkers via de website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

 

 

Tags

Gro- up BuurtwerkJong in WassenaarJongerenJongerenwerk WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top