Skip to content

Energietoeslag aanvragen kan nog tot 30 november 2022

27 november 20223 minute read

Op dit moment hebben we in Nederland te maken met een hoge inflatie en een sterke stijging van de prijzen van gas en elektriciteit. Hierdoor kan uw energierekening hoger zijn, terwijl u minder geld heeft om de rekening te betalen. Mogelijk heeft u recht op een energietoeslag van €1.300,- over 2022. Aanvragen hiervan kan nog tot 30 november 2022.

Voor wie is de energietoeslag?
Mensen met een laag inkomen, tot maximaal 120% van het sociaal minimum kunnen een aanvraag voor energietoeslag indienen. Per huishouden kunt u over 2022 maximaal 1x de toeslag ontvangen.

Moet ik de energietoeslag terugbetalen?
De energietoeslag is een gift, u hoeft het bedrag dat u ontvangt niet terug te betalen. 

Hoe vraag ik in Wassenaar energietoeslag aan?
De gemeente Leidschendam-Voorburg voert de regeling uit voor de gemeente Wassenaar. U kunt de toeslag aanvragen via de website: www.lv.nl/eenmalige-energietoeslag-lage-inkomens. Op deze webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar hoeveel u maximaal mag verdienen om de toeslag te krijgen en welke informatie de gemeente verder van u nodig heeft. “Als gemeente vinden wij het erg belangrijk dat iedereen die recht heeft op deze energietoeslag deze kan aanvragen en hierbij volledig en juist wordt geïnformeerd”, zo zegt Wethouder Aart van Sloten. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt dan ontvang u de vergoeding binnen 4 weken.

Waar kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van de energietoeslag en andere geldzaken?
Als ondersteuning nodig heeft bij het aanvragen van de energietoeslag of met iemand verder wil praten over geldzaken dan kunt u een afspraken maken met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). Zij kunnen u bijvoorbeeld ook helpen om erachter te komen of u recht heeft op de energietoeslag of uitleggen hoe u een betaalafspraak kunt maken met uw energieleverancier. SMOW is telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur bereikbaar op het nummer: 070 – 511 22 26 Ook kunt u een e-mail sturen naar info@smowassenaar.nl en meer informatie vinden op de website: www.smowassenaar.nl

Kan ik ook anoniem contact opnemen?
De gemeente Wassenaar is aangesloten bij de dienstverlening van Geldfit.nl. Dit is dé plek voor tips en informatie over geld. Op de website kunt u een test doen en advies krijgen over uw situatie. Het is ook mogelijk om anoniem te bellen met de professionals van geldfit. Zij luisteren naar u en kunnen u de weg wijzen naar de juiste ondersteuning. Bellen kan naar: 0800-8115. Op www.geldfit.nl/energie leest u daarnaast snel en overzichtelijk informatie over hoe u om kan gaan met gestegen energieprijzen.

Tags

AanvragenEnergietoeslagGemeenteMinimaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top