Skip to content

Energiehulp voor maatschappelijke organisaties in Wassenaar

30 november 20222 minute read

Naast veel huishoudens hebben ook maatschappelijke organisaties te maken met energiearmoede door de hoge stijging van de energieprijzen. Gemeente Wassenaar wil graag van deze organisaties weten welke problemen zij ervaren door de huidige energieprijzen. Met deze informatie willen wij uitzoeken in hoeverre wij maatschappelijke organisaties kunnen ondersteunen, naast de regelingen die het Rijk aanbiedt. Als gemeente denken we graag mee met maatschappelijke organisaties.

“De maatschappelijke organisaties zijn het cement van onze gemeenschap, daarom willen wij uitzoeken in hoeverre wij naast huishoudens ook de maatschappelijke organisaties kunnen ondersteunen tijdens de energiecrisis”, aldus wethouder Caroline Klaver-Bouman.

Heeft uw maatschappelijke organisatie veel hogere energiekosten?

De gemeente heeft afgelopen week een brief gestuurd aan de maatschappelijke organisaties met deze vraag. Heeft uw organisatie deze brief niet ontvangen? En heeft u ondanks het prijsplafond dat vanaf 1 januari 2023 geldt op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers toch veel hogere energiekosten? Dan vragen wij aan die maatschapelijke organsaties om ons inzicht te geven in de energiekosten en het effect daarvan.

Wij ontvangen reacties graag vóór 9 december 2022

De reacties kunnen gemaild worden naar: energiehulp@wassenaar.nl. Uiteraard zal gemeente Wassenaar de ingezonden gegevens vertrouwelijk behandelen.

Wanneer wij alle reacties hebben ontvangen, gaan wij kijken of en hoe wij deze maatschappelijke organisaties tegemoet kunnen komen in de stijging van de energiekosten. Dit hangt ook af van de middelen die door het Rijk aan de gemeente beschikbaar worden gesteld.

Tags

EnergiekostenGemeente
Gerelateerde artikelen
Back To Top