Ga naar hoofdinhoud

In memoriam: Emmy van der Wilk

3 december 20222 minute read

Op 21 november is onze dorpsgenote Emmy van der Wilk overleden. Emmy was voor velen een bekend gezicht. Vele Wassenaarders kregen van Emmy pianoles. Maar Emmy deed meer dan pianolessen geven. Zij heeft zich in Wassenaar verdienstelijk gemaakt in diverse besturen en heeft zich altijd enorm ingezet voor de maatschappelijke en kerkelijke belangen.

Zo was zij onder meer secretaris van het bestuur van de Salvatorschool en was zij politiek betrokken. Sinds 1993 als actief lid van het CDA, waarin zij jarenlang het secretariaat vervulde en redacteur was van het CDA-blad. Ook was zij voorzitter van DVS en penningmeester van het sociaal contact Wassenaar. Tien jaar is zij voorzitter geweest van de bewonersvereniging van het wooncomplex Cranenborch en ook leidde zij 10 jaar lang de telefooncirkel van het Rode Kruis. In het Sophiekehuis verzorgde zij de muzikale zangmiddagen.

Op kerkelijk gebied was Emmy actief als organist en pianist in de drie RK-kerken, was zij op allerlei manieren bestuurlijk bij de Augustinus parochie betrokken en was zij redacteur van het parochieblad. Daarnaast leidde zij 27 jaar het kinderkoor Shalom, was zij 15 jaar dirigente van the New Voices en leidde zij ook 27 jaar het koor ‘semper fidelis’.

Voor al haar inspanningen op maatschappelijk, muzikaal en sociaal gebied ontving Emmy de eremedaille van de gemeente Wassenaar. Van de Augustinus parochie ontving zij de ere parochiespeld en bovendien werd ze koninklijk onderscheiden en benoemd tot ‘ridder in de orde van Oranje Nassau’.

Op maandag 28 november was de uitvaart van Emmy in de St.Willibrorduskerk. De kerk was tot de nok gevuld. Een gelegenheidskoor van 50 mannen en vrouwen bewees Emmy in deze dienst de laatste eer, evenals zangeres Francis van Broekhuizen, die het Ave Maria ten gehore bracht. Een mooier eerbetoon van al die betrokken Wassenaarders had Emmy zich niet kunnen wensen. Emmy van der Wilk zal door velen gemist worden.

Lieve Emmy, dank voor al je inzet voor Wassenaar en voor alle mensen om je heen.

Rust in vrede.

emmyvanderwilk

 

Tags

In MemoriamIngezondenWassenaar
Back To Top