Ga naar hoofdinhoud

Orange the world: De Wereld van Anna is Orange

3 december 20222 minute read

Vorige week schreef ik over mishandeling en uitbuiting van oudere vrouwen en deelde een stukje persoonlijke ervaringen.

Afgelopen week heb ik van een dorpsgenoot een boek gekregen die door een mede Wassenaarse geschreven is. Het is een sinterklaascadeautje, maar ik kon niet wachten en begon gelijk te lezen.

“Anna is verlost van de narcist” heet het en de schrijfster is Wendy de Jong. Mw. De Jong heeft haar boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal en ik heb het gelezen met tranen in mijn ogen.

In de eerste instantie lijkt het alsof Wilma een bemoeizuchtige achterdochtige zus is, maar wanneer je steeds meer in het verhaal komt, ga je aan jezelf twijfelen.
Steeds verder komen je hersenen in de knoop. Je maakt je grote zorgen over de hoofdpersoon en begint de andere personen beter te leren kennen.

De schrijfster neemt je mee op de tocht waarvan je hoopt dat het geen enkele vrouw in jouw familie overkomt. Hoe heftig het allemaal geweest moet zijn voor Anna en haar familie is eigenlijk met geen pen te beschrijven, maar het is mw. De Jong gelukt om je als lezer geestelijk buiten adem te laten raken en toch door te willen lezen.

Hoe Anna uiteindelijk is verlost van de narcist ga ik niet verklappen, maar makkelijk is het niet.

In mijn eerdere artikel over Orange the World, heb ik signalen beschreven en een groot aantal zijn in dit verhaal duidelijk herkenbaar.

Ik raad iedereen aan om het boek te lezen. Vaak sla je het voorwoord over en deze is juist ook de moeite waard van het lezen. Afgesloten met SAMEN STERK! We moeten altijd samen een vuist blijven maken tegen narcisten en partners die hun vrouw geestelijk en lichamelijk mishandelen en uitbuiten.

De woorden van mw. De Jong “Mijn wens is om met dit boek minstens één persoon te helpen die met een narcistisch persoon te maken heeft gehad of nog steeds worstelt. Vraag hulp als je slachtoffer bent van narcistisch gedrag van een partner of ouder, vriend of vriendin. Schud de schaamte van je af. Alleen kom je er niet uit!
Niet wegkijken maar aanpakken en niet opgeven…..!” raakte bij mij al diep voordat ik het verhaal ging lezen.

Deze Orange the World week is voor mij nu persoonlijk de week van Anna’s verhaal geworden.

Brenda Hagen
DITdus!

orange the world logo

 

 

Tags

IngezondenOrange the worldWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top