Ga naar hoofdinhoud

Nationale Vrijwilligersdag op 7 december

5 december 20222 minute read

Een mooi moment om eens stil te staan bij alle vrijwillige inzet op de nationale vrijwilligersdag. In de media horen we geluiden dat het aantal vrijwilligers terug loopt. Er is een stijgende vraag naar vrijwilligers en niet alle vacatures worden even makkelijk vervuld. Hoe kan dat nou toch? Prof. Dr. Meijs doet al jaren onderzoek naar vrijwilligerswerk in Nederland en komt met de volgende conclusie. “Nederland heeft een enorme infrastructuur voor vrijwilligerswerk. Er is geen tekort, maar een moordende concurrentie.”

We helpen op de sportvereniging van de kinderen, helpen als oppas voor de kleinkinderen en natuurlijk onderhouden we ook graag contact met vrienden en familie. Dat maakt dat het vrijwilligerswerk anno nu wel verandert is ten opzichte van vroeger. Het werk moet nu passen in het schema van de vrijwilliger i.p.v. het schema van de organisatie. Het vraagt organisaties flexibel om te gaan met hun vrijwilligers. Wil je als organisatie vrijwilligers aan je binden? Dan is het waarderen van en luisteren naar vrijwilligers erg belangrijk. Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag, het moment om je waardering naar vrijwilligers uit te spreken en te laten zien. Zo ook bij ons, daarom organiseren wij, als waardering, voor alle vrijwilligers die bij ons werkzaam zijn een feestelijke kerstlunch en ligt er voor hen een kerstpresentje klaar.

Wil jij ook onderdeel worden van ons gezellige team? Dat kan! We zoeken nog mensen met een talent voor klussen, iemand met een passie voor fietsen repareren en iemand die houdt van tuinieren en het leuk vindt te coördineren. Doe je met ons mee? Dan kan jij ook volgend jaar genieten van onze waardering!

Meer informatie op onze website of kom langs tijdens onze open spreekuren op maandag- en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl| Van heeckerenstraat 2 2242GX Wassenaar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133


Tags

Nationale VrijwilligersdagVCWVrijwilligerscentrale WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top