Skip to content
Op de foto hijst wethouder Aart van Sloten de mensenrechtenvlag op Raadhuis de Paauw te Wassenaar. Fotocredit: Hetty Klooswijk

Aandacht voor de rechten van de mens

9 december 202257 second read

Op 10 december is het de Dag van de Mensenrechten omdat op die datum in 1948 in Parijs de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen. Wethouder Aart van Sloten heeft de mensenrechtenvlag aan Raadhuis de Paauw gehesen.

Aart van Sloten: “Ondanks alle grote ambities en de beloftes die in internationale afspraken zijn vastgelegd vinden er nog steeds dagelijks schendingen van de rechten van de mens plaats. Dat gebeurt niet alleen ver van huis, ook in Europa staan mensen onder druk. Daarom blijft het belangrijk om dit allesomvattende onderwerp op de agenda te zetten, ook binnen onze gemeente.” De speciale mensenrechtenvlag wappert niet alleen op de Paauw maar ook op het gemeentekantoor.

Mensenrechtenvlag
Op de Dag van de Rechten van de Mens vragen de Verenigde Naties en de internationale en lokale mensenrechtenorganisaties aandacht voor hun werk, voor de successen en de probleemsituaties. De mensenrechtenvlag is ontworpen door discriminatie.nl. Deze vlag is het symbool voor gelijkheid van ieder mens op deze aarde. Het benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld.

Op de foto hijst wethouder Aart van Sloten de mensenrechtenvlag op Raadhuis de Paauw te Wassenaar.

Tags

Internationale Dag van de MensenrechtenVlag hijsenWassenaarWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top