Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart wint afgemeten met 0-3 van Van Nispen

9 december 20223 minute read

Op het mooie, maar koude complex van Van Nispen in de Zilk heeft trainer/coach Alan Campfens van Blauw-Zwart het team van Lagerberg Verhuisgroep de wei ingestuurd met de boodschap er een mooie wedstrijd van te maken. Wederom met het vaste team, maar zonder de geblesseerde Bastiaan Hendriksen, vervangen door Kaj Kronenburg.

De aangewezen KNVB scheidsrechter kon blijkbaar de Zilk niet vinden zodat, met wederzijds goedvinden, een KNVB clubscheidsrechter deze taak overnam. De man heeft foutloos gefloten. Einduitslag 0-3, waardoor de Blauwen zich weer dichter tegen de top aan nestelden.

Van Nispen, bijna vastgebeiteld op de laatste plaats van de ranglijst met 0 punten, was zeker niet van plan zich als makke schapen naar de slachtbank te laten leiden.

Het jonge team van trainer/coach Stephan Spruijt hield 30 minuten stand tegenover een sterk aanvallend Blauw-Zwart. Van Nispen vond zelfs nog regelmatig de weg naar het doel van Danny Zwaan, waaruit bijna een doelpunt uit voort kwam. Een moment later werd Iliass Assaban gehaakt binnen de 16 meter met een penalty tot gevolg. Iliass nam de strafschop zelf, die door de keeper van Van Nispen prima werd gekeerd.

In de 30e minuut moest de hardwerkende Dunke Lagerberg het strijdperk met een knieblessure verlaten, Calvin de Jong nam plaats in de spits en Kaj schoof door naar het middenveld. Kort daarop werd Kaj getackeld in de 16, penalty! Die kans liet Bram Smit niet liggen en schoot 0-1 binnen. Snel daarna stelde Kaj via een mooie pass Bram Smit in staat zijn 2e doelpunt te maken: 0-2.

Na de rust startte de Lagerberg Verhuisgroep brigade weer furieus, vaak aangestuurd door Blauw-Zwart aanvoerder Raymond Vosse, die regelmatig de tegenstander zijn hielen liet zien. Het samenspel van Blauw-Zwart, waarin ook Kim Theil excelleerde, was vele malen beter dan in de eerste helft maar, nogmaals, het afmaken bleef achterwege. Er werd gehaast gespeeld en dat was echt niet nodig. Wat meer rust en overleg, dan komen de kansen vanzelf. De laatste wissel van de Blauwen was Xander Vredenbregt voor de moegestreden Frank van de Riet.

Het laatste kwartier werd het voetbal wat rommeliger. Calvin kreeg nog een dot van een kans, maar kon via de rebound toch de 0-3 laten aantekenen.
Na het laatste fluitsignaal zocht iedereen de warme kantine op waar de Oranjemannen op een groot scherm net de aftrap tegen de VS verrichtten.
Aanstaande zaterdag spelen de Blauwen de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen VVSB. Supporters komt allen, dit team heeft veel potentie en kan aanmoedigingen goed gebruiken!