Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Jongerenwerk geeft aandacht aan Paarse vrijdag

10 december 20222 minute read

Ook dit jaar besteed het jongerenwerk aandacht aan Paarse vrijdag op de middelbare scholen. Het onderwerp blijft belangrijk om onder de aandacht te brengen onder jongeren. Het Rijnlands Lyceum en Adelbert College doen hier zelf ook actief aan mee. Zij moedigen de leerlingen ook aan om in het paars naar school te gaan die dag.

Wij richten ons vooral op; dat je mag zijn wie je bent en delen hier ook paarse bandjes voor uit met daarop zijn wie je bent. Wij vragen de leerlingen op school dan ook wat Paarse vrijdag voor hun betekent en of zij zichzelf durven te zijn op school. Online besteden we hier ook aandacht aan, door een winactie eraan te verbinden. Door je leukste selfie te sturen aan het jongerenwerk op Instagram in je paarse vrijdag outfit. Wij hopen ook dit jaar weer heel veel leuke selfies binnen te krijgen. Deze kunnen gestuurd worden op instagram op onze pagina jongerenwerk_wassenaar. Op het Adelbert College won Julia Vermond met haar inzending voor Paarse Vrijdag. Zij gaf het beste weer wat Paarse Vrijdag betekent. Op het Rijnlands Lyceum wonnen Louise Hoekstra en Feeleijen en Chris Spruijt.

Afgelopen week organiseerde we bij onze Join-us groep een Sint Bingo. Ook bij het meidenwerk gaan we dit doen en houden we een gezellige meidenavond met Bingo en leuke prijsjes. Naast dat het meidenwerk ook vooral leuk moet zijn voor de meiden, is er ook ruimte voor serieuze gesprekken als de meiden hier behoefte aan hebben. Meiden kunnen hun verhaal kwijt over diverse meiden onderwerpen. Meidenwerkers Simone en Manon behandelen zo nu en dan ook onderwerpen zoals pesten, omgang met vriendschappen, sociale media etc.

Onlangs hebben we ook een filmavond gehouden, waarbij we een film hadden die we na afloop met elkaar hadden nabesproken. Op die manier proberen we ook nog een stukje voorlichting te geven aan onze avonden. Tijdens de avonden kunnen meiden ook bij de meidenwerkers terecht mochten zijn bijvoorbeeld tegen dingen aan lopen thuis of op school. De meidenwerkers bieden dan een luisterend oor. Mocht er behoefte zijn aan meer individuele gesprekken dan kan er ook individuele coaching aangeboden worden door de meidenwerkers. Zij werken volgens de methodiek oplossingsgericht coachen.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Al onze contactgegevens zijn terug te vinden op onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

 

Tags

Gro- up BuurtwerkJong in WassenaarjongerenwerkPaarse VrijdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top