Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Rijnlands Lyceum

Paarse Vrijdag: Het Rijnlands kleurde weer paars!

10 december 202239 second read

Op 9 december was het weer Paarse Vrijdag, de dag van de seksuele en genderdiversiteit. De docenten en medewerkers van het Rijnlands Lyceum hopen dat alle leerlingen zich geaccepteerd voelen, wie of hoe ze ook zijn. Op Paarse Vrijdag laten we dat zien.

 De dresscode was natuurlijk weer paars, we versierden het atrium en Jongerenwerk Wassenaar had een stand in de grote pauze. Het gaat bij Paarse Vrijdag vooral om de boodschap van onderlinge solidariteit; die moet luid en duidelijk overkomen.

Daarom kregen de leerlingen in de aanloop naar de dag en/of op de dag zelf lessen over de gedachte achter Paarse Vrijdag. De leerlingengroep United School, die werkt aan de sociale veiligheid hier op school, maakte er een paars feestje van met een mooi doel erachter.

 

Tags

LeerlingenPaarse VrijdagRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top