Skip to content

Gemeente vervangt Hofcampbrug: Wassenaar beter bereikbaar per boot

19 december 20222 minute read

De gemeente gaat in januari volgend jaar beginnen met het vernieuwen van de Hofcampbrug. De 60 jaar oude brug over de Zijlwetering is aan vervanging toe. De Hofcampweg is aangemerkt als 30 km/uur zone. De weg en de brug worden volgens dit principe ingericht. Ook wordt de doorvaarthoogte van de brug hoger, zodat Wassenaar beter bereikbaar is voor recreatief vaarverkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei afgerond.

Omleiding verkeer

Het verkeer moet de komende maanden rekening houden met een omleiding. Wel blijven de winkels bereikbaar. Er wordt een tijdelijke voetgangersbrug geplaatst, zodat inwoners de winkels kunnen bereiken. Een uitgebreide omschrijving van de omleiding is te vinden op de website: Gemeente vervangt Hofcampbrug: Wassenaar beter bereikbaar per boot | Wassenaar

Vaarverkeer

Wat betreft het vaarverkeer zijn de werkzaamheden erop gericht om de waterrecreatie zo min mogelijk te verstoren. De gemeente wil daarom zo veel mogelijk voor het aanbreken van het vaarseizoen klaar zijn. Wethouder Aart van Sloten: ‘Met de vernieuwing van de brug slaan we een paar vliegen in-één-klap. We investeren zo niet alleen in de verkeersveiligheid van Wassenaar, maar we werken tegelijkertijd ook aan de verbetering van het toeristisch klimaat.”

Aanpassingen brug

Voor de verhoging van de brug heeft de gemeente een subsidie gekregen van de Provincie Zuid-Holland. Gebruikers van de waterwegen geven aan dat de Hofcampbrug wordt ervaren als de laagst doorvaarbare brug. De brug heeft nu nog een doorvaarthoogte van 2,40 meter en is daarmee het knelpunt in de vaarroute. Met behulp van de subsidie kan de brug verhoogd worden met ten minste 10 cm naar een doorvaarthoogte van 2,50 m. Zo kunnen meer (verschillende) waterrecreanten gebruikmaken van het vaarnetwerk.

De Zijlwetering is het water in Wassenaar dat de twee havens in en nabij het centrum van Wassenaar (Dorpshaven en Princehaven) verbindt met onder andere het Valkenburgse meer, de Oude Rijn en de regio. De Zijlwetering wordt veelal recreatief gebruikt en is onderdeel van het Landelijke Sloepennetwerk.

 

 

Tags

BrugGemeenteHofcampwegWassenaarWerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top