Skip to content

Karin Handstede wordt per 1 februari 2023 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Wassenaar

20 december 20222 minute read

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 december 2022 besloten mevrouw Karin Handstede (zie foto onder) te benoemen tot gemeentesecretaris van de gemeente Wassenaar. Daarnaast is zij algemeen directeur van de ambtelijke organisatie waarvoor zij eindverantwoordelijk is.

Zij volgt hiermee de heer Nanne Kramer op die het afgelopen jaar als interim gemeentesecretaris/algemeen directeur de functie heeft waargenomen. Zij start haar nieuwe positie op 1 februari 2023. In het proces van het zoeken naar een nieuwe gemeentesecretaris was er brede betrokkenheid bij de selectieprocedure van de ondernemingsraad, de griffie, het college van burgemeester en wethouders, de ambtelijke top en ambtelijke medewerkers. Zowel bij het opstellen van het profiel van de kandidaat tot en met de uiteindelijke selectie.

Burgemeester Leendert de Lange: “Met Karin Handstede krijgen we een ervaren eerste adviseur voor het bestuur in raadhuis De Paauw. De nieuwe gemeentesecretaris kan verder bouwen aan de ambtelijke organisatie met haar brede bestuurlijke en maatschappelijke ervaring. Karin is een mensgerichte manager met een coachende stijl van leidinggeven en die vanuit verschillende rollen kan bijdragen aan de bestuurskracht van Wassenaar. Als leidinggevende past zij bij onze organisatiekernwaarden: Respectvol, omgevingsgericht en verantwoordelijk. Ook is zij goed ingevoerd in de Metropoolregio Den Haag Rotterdam waaraan de gemeente Wassenaar deelneemt en brengt zij haar eigen netwerk mee. We kijken uit naar haar komst.”

KarinHandstede

Tags

Ambtelijke organisatieGemeenteGemeentebestuurGemeentesecretarisWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top