Ga naar hoofdinhoud

Energietoeslag voor studenten wonend in Wassenaar

22 december 202241 second read

Studenten die in Wassenaar door de hoge energierekening in de problemen komen, kunnen vanaf 13 december ook de energietoeslag voor 2022 aanvragen. Het gaat om een bedrag van € 1.300. Belangrijke voorwaarden zijn dat zij een ‘zelfstandige woonruimte’ hebben, 21 jaar of ouder zijn en dat zij recht hadden op studiefinanciering op 1 januari 2022. Ook geldt dat hun inkomen lager moet zijn dan 120% van het sociaal minimuminkomen.

Bij de berekening van het inkomen, gaat de gemeente uit van het maximaal beschikbare bedrag wat de student op dat moment kan lenen. De gemeente telt het inkomen uit een (bij)baan daarbij op. Met zelfstandige woonruimte wordt bedoeld, een woning met eigen voordeur, keuken en sanitair. Kamerhuurders komen niet in aanmerking voor de energietoeslag.

Aanvragen
Studenten hebben tot en met 31 januari 2023 om deze toeslag aan te vragen. Aanvragen kan via www.lv.nl/energietoeslag (externe link).

Tags

EnergietoeslagGemeenteStudentenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top