Skip to content
De ANWB-locatie waar 425 woningen worden gerealiseerd. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Opvang vluchtelingen Oekraïne in ANWB-gebouw

22 december 202248 second read

Op 20 december gaf het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten Wassenaar en Den Haag en de ANWB-directie groen licht voor de opvang van 270 Oekraïense vluchtelingen in een deel van het gebouw van de ANWB aan de Wassenaarseweg. De ANWB heeft het B-gebouw tot eind 2025 voor de opvang beschikbaar gesteld. De werkzaamheden om het gebouw klaar te maken voor de opvang starten in januari 2023.

De gemeente Den Haag maakt de locatie klaar voor de opvang van de vluchtelingen en is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de opvanglocatie. Van de totale beschikbare capaciteit zal de gemeente Wassenaar voor zo’n 50-tal Oekraïners opvang nodig hebben. Dit betreft vooralsnog vluchtelingen die al in Wassenaar verblijven en die bijvoorbeeld verhuizen vanuit de particuliere opvang.

Informatiebijeenkomst
De bewoners uit de Haagse Hout, de wijk waarin het ANWB-gebouw is gelegen, zijn uitgenodigd voor een inloopavond op maandag 23 januari van 19.30 – 21.00 uur in het ANWB-gebouw (ingang Atrium/personeelsingang), Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag.

Tags

ANWB-terreinGemeenteOpvangVluchtelingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top