Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Wassenaarse VVD feliciteert initiatiefnemers Wilhelminaplein

22 december 20222 minute read

Onlangs bracht een afvaardiging van de Wassenaarse VVD-fractie een werkbezoek aan pluktuin Wilhelminaplein. Dit naar aanleiding van het winnen van de Groene Paauw prijs. Bewonersvereniging de Kieviet won deze prijs voor hun inspanningen voor de renovatie en onderhoud van het Wilhelminaplein.

Namens de Wassenaarse VVD waren Gerbrand Nijman (fractievoorzitter), Matthijs Stekelenburg (raadslid en woordvoerder openbare ruimte) en Niek Klooster (commissielid) aanwezig om een afvaardiging van bewonersvereniging de Kieviet te feliciteren. “Het is mooi om te zien dat Wassenaarders zich vrijwillig inzetten voor gemeenschappelijk en openbaar groen in hun eigen woonomgeving en dit is hier een mooi voorbeeld van” aldus Gerbrand. De mede-initiatiefnemers, waaronder de heer en mevrouw Hogewind en mevrouw de Mol van Otterloo waren dan ook verheugd met onze aandacht.

Jaarlijks wordt de Groene Paauw prijs uitgereikt en hierbij wordt ook gekeken naar zaken als staat van het onderhoud en creativiteit van het ontwerp. “Door het feit dat buurtbewoners zo goed zijn betrokken bij een groenproject zoals dit en bewoners het initiatief hebben genomen kon de gemeente later nog ondersteunende werkzaamheden uitvoeren. Een mooie samenwerking waarbij Wassenaarders zelf het goede voorbeeld hebben gegeven” aldus Matthijs.

Tijdens het werkbezoek werd er door de initiatiefnemers dan ook uitgebreid verteld over de pluktuin waar zij zo trots op zijn en spatte het enthousiasme hier vanaf. “Bovendien heeft dit geleid tot nog meer andere groenactiviteiten in de wijk, een mooi neveneffect van een dergelijk initiatief” aldus Niek. Het gaat hier om een hoge kwaliteit van groen dat terecht een onderscheiding verdient. De Wassenaarse VVD bedankt dan ook deze dorpsgenoten voor hun tomeloze inzet.

De Wassenaarse VVD vindt openbaar groen van groot belang in onze mooie dorp en dit willen we graag realistisch blijven uitvoeren als het gaat om onderhoud. Ons dorp is groen, maar dit gaat niet vanzelf. Ambtenaren werken hier dagelijks ontzettend hard aan. Dit moeten we met elkaar koesteren en hoe mooi is het dan als Wassenaarders zelf bijspringen waar het kan. Wij zetten in op een goed onderhoud van het openbaar groen en realiseren ons dat de gemeente niet alles tegelijk kan doen als er ideeën zijn vanuit inwoners. Daarom staan wij graag stil bij initiatieven zoals Wilhelminaplein waar Wassenaarders zelf in actie zijn gekomen en de gemeente later heeft ondersteund.

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen op gnijman@wassenaar.nl (Gerbrand), mstekelenburg@wassenaar.nl (Matthijs) of nklooster@wassenaar.nl (Niek)

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top