Ga naar hoofdinhoud
Het college op werkbezoek bij binnentuin Deijlerhof, eind september. Op de voorgrond Caroline Klaver - Bouman. Fotocredit: gemeente Wassenaar

College herkent zich niet in aantijgingen ex-wethouder Klaver

23 december 20222 minute read

‘De zittende wethouders herkennen zich nadrukkelijk niet in de beleving van mevrouw Klaver-Bouman.’ Dat staat in een informatiebrief van het college van burgemeester en wethouders. Het college schrijft dat het in de collegevergadering van afgelopen dinsdag uitgebreid heeft teruggeblikt op de afgelopen weken en maanden. 

‘De zittende wethouders hebben de sfeer in de collegevergaderingen niet negatief ervaren en betreuren het als dat voor de vertrokken wethouder Klaver-Bouman wel geldt’, schrijft het college in de brief. De zittende collegeleden hebben de gevoerde discussies in het college ervaren als inhoudelijk en gericht op het bereiken van consensus.   

De informatiebrief is een reactie van het college op de raadsvergadering van 13 december jongstleden. Tijdens die raadsvergadering gaf ex-wethouder Klaver-Bouman haar afscheidsspeech. In niet mis te verstane bewoordingen maakte ze diverse stevige opmerkingen over de sfeer
binnen het college en de collegevergaderingen. Daar neemt het huidige college met deze informatiebrief nu dus afstand van. 

In de brief wordt tevens opgemerkt dat de wethouders Boon en Van Sloten inmiddels begrepen hebben dat de opmerkingen van mevrouw Klaver-Bouman niet op hun waren gericht. 

Het college sluit de brief af met een oproep tot rust, respect en reflectie met de Kerstdagen in zicht. Dat is nodig om in het nieuwe jaar samen te werken aan een goed bestuur voor Wassenaar, aldus het college. 

Tags

Caroline Klaver-BoumanCollegeWassenaarWethouders
Gerelateerde artikelen
Back To Top