Skip to content
Fotocredit: Van Woesik

Kerstfeest met alle leden bij scouting van Woesik!

23 december 20222 minute read

Afgelopen zaterdag 17 december was het zover! De jaarlijkse kerstopkomst van scouting van Woesik. Alle leden kwamen aan in kerstoufit of foute kersttrui, het feest kon beginnen! Alle leden hadden wat lekkers meegenomen, van broodjes, pannenkoeken, koekjes tot zelfgemaakte cakejes en kerststollen. Met deze heerlijke lekkernijen gingen we brunchen. Aan tafel met ruim 90 leden, leiding en bestuursleden. Een klein beetje krap, maar wat was het gezellig!

Na de brunch was het tijd voor een kerstpostenspel. De leden werden gemengd in groepjes met alle speltakken, van 5 tot 16 jaar. Het was erg leuk om ook de leden te leren kennen van de andere speltakken! Er waren allerlei verschillende posten: sneeuwbalgevecht, kerstdans, kerst memorie, sjoelen, boom versieren, kerstman tikkertje, kerstmix, op de plank en tot slot de kerstknutsel! Oftewel, voor ieder wat wils! Alle spellen waren een succes, maar het sneeuwballengevecht was toch wel het hoogtepunt. Wat was iedereen fanatiek! Het hok stond vol met obstakels en iedereen deed ontzettend zijn best om degene van het andere team af te gooien met een sneeuwbal (pingpongbal).

Na het kerstpostenspel hebben we met alle leden nog een paar spelletjes gedaan. Leiding zoekt de leden, maar vooral leden zoeken de leiding was ontzettend grappig. De opkomst sloten we af met een potje rode honden. Rennen naar de overkant, zonder gepakt te worden door de ‘honden’. Hebben de honden je helemaal van de grond getild, dan ben je af en word je automatisch ook een hond. De leden gingen door tot het uiterste, tot de laatste hand of zelfs teen van de grond was.

Voor de leiding en bestuur ging het feest nog even door. ’s Avonds stond de traditionele kerstgourmet op de planning. Ontzettend gezellig met elkaar gegeten!

De komende twee weken gaan we genieten van de vakantie, maar zaterdag 7 januari zijn we weer terug met de eerste opkomst in 2023! Lijkt scouting jou ook leuk, kom dan gerust een keer kijken! Informatie en foto’s vind je op www.vanwoesik.com of bel met Nadine (0639679262).

 

Tags

KerstmisScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top